gåformeg.no

En oppfordring til alle som skal gå i Oslo pride 2017 og et tips til alle som for en eller annen grunn ikke kan.

 

Oslo Pride har vært arrangert hvert år siden 1982, og i år er ikke noe unntak. Oslo Pride er som forklart av Oslo Pride sin facebook side følgende “Oslo Pride skal skape en trygg og inkluderende møteplass for LHBTI-personer (Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex) fra hele landet, synliggjøre bredden i LHBTI–kulturen og bidra til økt LHBTI¬-forståelse og inkludering i det norske samfunnet.
Oslo Pride skal fremme inkluderende holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av LHBTI-personer, samt tydeliggjøre LHBTI-perspektivet i internasjonalt menneskerettighetssarbeid.”

Årets parade er 1 Juli og i den anledningen har fri.no laget en nettside hvor LHBTI-personer kan fortelle sin historie anonymt om hvorfor de ikke har mulighet til å gå i paraden. Dette kan være grunner som at man ikke har kommet ut til venner og familie enda. Da kan andre LHBTI-personer eller hetrofile som skal gå i eller se på paraden gå inn på gåformeg.no å lese historiene folk har delt, da har man mulighet til å gå for personer som selv ikke kan.
Nettsiden lar deg også se kjendiser som har skrevet seg opp for å gå for noens historie.

Personlig skal jeg gå i toget som “staight ally”, som betyr at jeg er der som hetero som støtter LHBTI-personer. Jeg har da valgt å gå inn på gåformeg.no og skrive meg opp for to forskjellige personer som jeg syntes hadde en fin historie jeg ønsket å støtte. (Følgende bilder er historiene til personene jeg valgte å støtte.)

   

 

Så min oppfordring til deg som den 1. Juli skal gå i eller se på paraden er å ta en tur innom gåformeg.no og lese gjennom noen historier og finne en eller flere du ønsker å gå for. Og mitt tips til dere som har lyst til å dra, men som ikke har muligheten er å laste opp din historie anonymt på gåformeg.no så noen andre kan lese historien din og gå for deg!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service