Gammel datamaskin?

Gamle datamaskiner ble mye brukt før i tiden, men vi er mest kjent med dagens teknologi. Derfor er vårt fokus å gi deg fakta fra hvordan det var før. 

Datamaskiner ble først brukt sent på 1970 og tidlig 1980 tallet. På den tiden ble det ikke brukt datamus, men tastaturet på maskinen gjorde alt. Den første personale datamaskinen ble kalt Simon fra 1950. Datamaskinene hadde også noe ved siden av. Det ble kalt floppy disk, og det ble brukt for å gi dataen mer minne. Minnet var opptil 360KB, som ikke er så mye som det blir brukt av dagens teknologi. For å få 2MB trenger du fem floppy disker. De gamle datamaskinene hadde ikke harddisk, og derfor ble det brukt floppy disker. En slik disk kunne ha flere programmer i seg. Disken kunne bli brukt til å spille spill med, men for å sette inn disken måtte datamaskinen være av, slik at du kunne skru den på, og da ville spillet komme opp på maskinen. Hvis datamaskinen var på måtte man skru den av og deretter på igjen. Dette er veldig ulikt teknologien som brukes av PCer den dag idag, for teknologien har blitt mye enklere enn før. Skriften og spillene eller hva enn du gjorde på datamaskinen ble vist i en lysende grønn farge.

Hver pc ,til og med de idag tilsvarer en prosessor inni maskinen. Det avhenger av hvor god prosessor man har som avgjør hvor sterk pc man har. For en datamaskin som ble brukt før trenger man minst 850 av maskinene til å sammenlignes med en styrken av en iPhone. Teknologi er forandret veldig mye siden da, og vi kan tenke oss at menneskene har brukt sin intelligens.
Ville du likt å bruke en slik datamaskin istedenfor den du bruker til vanlig idag?

 

 

Skrevet av Hivi og Camilla 

Kilder; https://www.youtube.com/watch?v=PF7EpEnglgk

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service