Glava Tour

Onsdag. 15 mai arrangertes Glava Tour. I år skal etappene bli enda tyngre enn i fjor.

Glava Tour er et sykkelritt. I år er den på fem etapper. Den første går mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Den kjører også igjennom Mysen sentrum. Den andre etappen går mellom Kongsberg & Skien. Den tredje mellom Tønsberg & Drammen. Den nest siste mellom Brumunddal og Lillehammer. Den aller siste går mellom Gjøvik & Hønefoss.

Glava Tour blir i år vist på TV 2 & Eurosport.

Hoved & general sponsorene i år er glava, joker, p4, skoda, nordialog & infotjenester. 

I år deltar 12 storlag. Blan annet Team Sky med Edvald Boasson Hagen. Team Katusha med vinneren fra OL i London Alexander Kristoff.

Onsdag 15. mai var alt klart for et supert sykelritt & en mega stor folkefest. Vi var i Mysen for å delta på festen. På sidelinjen var det satt opp 100 spinning sykler. Alle som var på sykklene fikk en sykkelhjelm og en Family-Sport klubb t-shorte. Ve d Kiwi fikk man gratis frukt & kunne kjøpe sveler & suvernirer. Det var en storskjerm der så de med mindre heldige plasser også kunne se bra. Inni Kiwi var det en handlevogn med masse varer. Den som gjettet prisen på alle varene tilsammen fikk det som var oppi. Det var mye annet som også skjedde men det er ikke mer jeg husket.

glava

Rikke og Simen fra medier og informasjon på Eidsberg Ungdomskole gikk ned til smedgata i mysen for å se de sykle gjennom smedgata. Jeg og simen gikk og stilte noen spørsmål, ved siden av Kiwi i mysen.. Der møtte vi en blid og hyggelig dame og spurte noen spørsmål.

–         Jeg synes at det er fint at rennet går gjennom Smedgata. Jeg tror også at det har vært mange problemer med alle fartsdumpene.

 

Så gikk vi videre for å spørre andre personer vi møtte. Etter en stund møtte vi en snill mann. Jeg (Rikke) stilte han noen spørsmål.

–         Han synes Glava Tour er en bra ting. Men jeg heier ikke på noen.

sykkel

Så takket vi for oss, og gikk videre. Så møtte vi en glad og blid Åsa fra 8F. Her spurte vi også noen spørsmål.

–         Jeg synes at det er kult at sykelistene sykler gjennom Smedgata. Men selv om jeg synes det er kult er jeg ikke interessert i sykkel sport.

 

Men når vi hadde spurt alle spørsmålene, gikk vi tilbake til skolen. Mens de andre ble igjen i Mysen.

Laget av Mathias, Simen, Rikke & Magnus.

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service