Håndballgutta tok en historisk VM sølv!

På søndag den 29. januar spilte norske håndballgutta en historisk VM finale mot Frankrike på deres hjemmebane. 

Norske håndballgutta tok seg fra wild card til VM-finale. I løpet av hele mesterskapet hadde Norge vunnet alle kampene de spilte, bortsett fra kampen mot Frankrike. Vi tapte to ganger mot dette sterke laget.

I første omgang hadde våre gutter full kontroll i de 25 første minuttene av kampen, der de ledet med opp til 3 mål. Dessverre tilhørte de siste 5 minuttene av den første omgangen til motstanderen vår, der de scoret 4 mål og gikk med 1 mål ledelse til pausen. Etter første omgangen mistet vi 18 mål, og scoret 17.

Andre omgangen tilhørte også våre motstandere, i av fall de siste minuttene av kampen. Det endte med 33-26 til det franske laget, og de kunne juble for et VM-gull.

Målvakten vår Torbjørn Bergerud (22) var VM-debutanten og var definitivt en av  de beste spillere våre dette mesterskapet. I de fleste kampene lå redningsprosenten hans på 40%. Han ble også kåret til banens beste av norske seere flere ganger. Strafferedningen hans i VM-semifinalen ga oss muligheten til å kjempe om finaleplassen i ekstraomganger mot Kroatia.

I tillegg kom 3 norske spillere med på All Star laget. Der finner vi kapteinen vår  Bjarte Myrhol (34) som turneringens beste linjespiller, Kristian Bjørnsen (28) på høyre kant og Sander Sagosen (21) som venstre bakspiller.

De norske håndballgutta dro hjem med en historisk VM-sølv. De får en mulighet til revansje mot Frankrike allerede den 3. mai, der guttene skal spille om EM-plass på norsk jord i Oslo Spektrum.

Kilder: ‘håndballgutta’ på facebook og tv2.no.

Skrevet av Natalia Dabrowska.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service