Håndballjentene europamestere for 7 gang!

Europamesterskapet i håndball for kvinner foregikk i Sverige og varte fra 5 til 18 desember. Håndballjentene leverte et utrolig mesterskap der de vant alle kampene de spilte.

Norge spilte mot blant annet Russland som ble verdensmestere i 2016. I OL tapte Norge med bare ett mål mot Russland,  noe som kostet dem gullet. I innledende kamper i EM  har jentene fått sjansen til en revansje og vant med 2 mål, der resultatet ble 23-21.

I semifinalen møtte jentene det sterke laget Frankrike. Etter en vanskelig og slitsom kamp som var jevn hele veien vant vi med 4 mål, der de siste minuttene var avgjørende. Resultatet ble 20-16 til Norge. Frankrike endte med tredjeplass.

Finalen var den mest slitsomme og mest jevne kampen som Norge har spilt i hele EM. Nederland tapte kampen om bronse i OL mot Norge, og var veldig revansjeklare da finaledagen kom. Håndballjentene hadde heller ikke veldig lyst til å dra hjem med sølv, så de ga alt de hadde.  Sluttresultatet ble 30-29 til våre håndballjenter.  Det betydde nok en EM-gull til Norge.

De mest effektive spillerne i dette mesterskapet var Nora Mørk og keeperen Silje Solberg.

Bildet: https://www.instagram.com/p/BOLGADvjb45/?taken-by=handballandslagene

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service