Hvor lenge varer lykken?

Da har du endelig fått Mac’en, Canada Goose jakken og Uggsene du har ønsket deg til jul. Foreldrene dine har nå brukt over 20 000 kroner for å gjøre deg lykkelig. Men hvor lenge varer denne lykken?

 

Hadde du blitt like glad hvis alt dette kostet 5000 kroner? Noen hadde kanskje det, men frøken “jeg-skal-ha-alt-det-de-populære-har” blir dessverre ikke fornøyd. De fleste foreldrene jobber 5-6 dager i uken, noen jobber til og med hele uka. Alt dette bare for å betale det barna skal ha, -det du vil ha. I tillegg må de forsørge seg selv og deg, og betale lånet for huset du bor i. Betale for bilen de bruker til å kjøre deg til de stedene du skal til. Noen må i tillegg betale tilbake banken de pengene de har lånt for å gjøre deg fornøyd.

Men hva skjer når du endelig har fått det du ønsker deg?  Det kommer nye ønsker og ønskelisten tar aldri slutt, fordi det er nye ting du ønsker deg hele tiden. I tillegg forventer du å alt på ønskelisten. Det blir helt umulig for foreldrene dine å få den til å stoppe å vokse. Tenk deg at foreldrene dine kan bruke disse pengene på noe annet, noe hele familien kan være med på og ha det gøy med, ikke bare noe du skal unne deg med. Tenk deg en fantastisk ferie med bare familien, der dere kan kose dere og gjøre morsomme ting sammen.

Visste du at forskning viser at når noe nytt inntreffer livet ditt, varer lykkefølelsen i maks 3 måneder? Så etter de tre månedene er du tilbake til å ønske deg noe nytt. Og dette gjentar seg. Du trenger ikke å kjøpe de nyeste og dyreste tingene, bare fordi alle de andre har det. Er det ikke mye morsommere å ha noe ingen andre har?

 

Skrevet av Iman og Nives.

Kilder: http://www.foreldremanualen.no/2011/08/hvor-lenge-varer-lykken/

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service