Hva er J-rock og Visual-kei?

For de som liker japan eller musikk, eller kanskje bare er nysgjerrig på hva J-rock og visual-kei er, så er dette det riktige innlegget for deg. 

 

Hva er J-rock? J-rock er forkortelse for “Japansk rock”, og er en populær musikksjanger i Japan. J-rock har også begynt å bli mer kjent i Europa og Usa.                  Japanske grupper ble inspirert av britiske og amerikanske grupper i sjangeren.

J-rock band er veldig kjent for stilene sine. En veldig kjent stil i Japan som heter Visual-Kei blir veldig ofte brukt av J-rock band. Visual-Kei er blanding av anime, rock, punk, glam, goth og emo. Mange artistene har en feminin look. De fleste band består av menn. Mange band endrer stil når de er ansatt av et stort plateselskap for å passe et større publikum.  Det finnes mange forskjellige “Kei-looker”, som f.eks. Oshare-kei, Angura-Kei, Eroguro-Kei, Kote-Kei og Kurafu-Kei.  Oshare-kei er det motsatte av Visual-kei, det er mer livlig og fargerikt. Oshare kei ligner veldig på Harajuku stilen. (Harajuku er en gate i Tokyo der hvor tenåringer kler seg ofte i overdrivende og fargerike klær, og har noen ganger moteshow der.) Angura-Kei er mer formel og mørk i stilen, det ligner litt på Eroguro-Kei. Bandene som har Angura stilen pleier å bruke Kimono eller andre tradisjonelle klær i japan. Eroguro-Kei  er blanding av eksotisk, blodig og mørk stil. Kote-kei er “tradisjonell visual-kei” og bruker veldig ekstreme hårfrisyrer. De bruker også detaljerte kostymer. Det finnes to Kote-Kei stiler, Black-Kei og “White-kei”. “Black-kei” har mørke følelser til rytmen og raske melodier, “White-kei” har som mål å være mer melodiøs og gjennomsiktig.

Topp 10 J-rock band!

 

1. The Gazette

2. X Japan

 

3. Dir En Grey

4. L’Arc~en~Ciel

5. One Ok Rock

6. Versailles

7. Girugamesh

8. Alice Nine

9. SID

10. UVERworld

 

Tekst av: Rebecca Nilssen

Bilder: Google

 

Powered by WordPress and ShopThemes