Hva fikk oppmerksomhet i 2017?

FOTO: Kai Stachowiak

I 2017 var det mange spennende ting som skjedde. Vi har samlet noen hendelser, som fikk mye oppmerksomhet i 2017, fra Eidsberg, Norge og verden.

 

Eidsberg

 • Mysenbyen 20år

I 2017 var det 20 år siden, den yngste byen i Østfold, Mysen ble en by. Det ble feiret, med et stort kulturprogram som hadde som mål å skape opplevelser for innbyggere og besøkende.

 

 • Ball 2017

En tradisjon som alltid er populært blant 10 på EUS er ballet. Det er en sosial kveld, hvor alle kler seg fint, danser og har det gøy. Det spesielt morsomt når det er taler, og ballets konge og dronning blir kåret.

FOTO: Eidsberg ungdomsskole

 

 • Ronja Røverdatter

Kulturskolen er kjent i Eidsberg, og da unge i Eidsberg satt opp “Ronja Røverdatter” er det ikke rart salen var full. Spesielt morsomt var det da 2 av EUS sine elever spilte Ronja og Birk. Se link for å se saken som handler om “Ronja Røverdatter”                (http://www.eusa.no/?p=15232).

FOTO: Maiken Buer Johannessen

 • Planleggingen av kommunesammenslåing

Det har vært mange diskusjoner om hva kommunen skal hete, og hvem som skal være med i sammenslåingen. Tilslutt ble det Eidsberg, Askim, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl som skal slå seg sammen til en kommune, i fremtiden. Planen er at stor kommunen, Indre Østfold, skal ha blitt opprettet i 2020

 

 • Fengsel

I juni 2017, ble det splitter nye fengslet åpnet, og det ble brukt ekstremt mye penger på å bygge det nye fengselet. I Eidsbergs fengslet kan det være fanger mellom 18 og 25år.

 

 

Norge

 • Valg

Nordmenn ville beholde statsministeren, Erna Solberg. Høyre og Erna Solberg fikk fire nye år til å gjøre hva de synes er best for Norge sammen med regjeringen.

FOTO: Kjetil Ree

 

 • Herrene og damene tok sølv i VM

I 2017 ble det to sølv til Norge, da både dame- og herrelandslaget i håndball var med i VM. Herrene overasket med sølv, og da damene som var gullfavoritter tok sølv, var nordmenn fortsatt stolte over innsatsen deres.

 

 • Skam

Den populære serien, som fikk nordmenn til å sette seg foran TV-en hver gang en ny episode ble lagt ut, ble avsluttet i 2017. Serien ble populær i mange andre land, og rettighetene ble solgt til USA.

FOTO: NRK P3

 

 • Therese Johaug får dommen på 18 måneder

Norges skistjerne, Therese Johaug, ble i 2016 testet for en positiv dopingtest. Etter at FIS anket etter at hun fikk dommen på 13 måneder, ble det gjort om til 18 måneder og Johaug går glipp av OL i Pyeongchang.

Tour de ski 2010, Therse Johaug

 

 • Vm i Bergen

I 2017 ble det arrangert sykkel Vm i Bergen.  Byen som er kjent for regn, overrasket med sol og nordmenn fra hele landet kom til Bergen får å se på.  Det endte med sølv for Alexander Kristoff på hjemmebane. Etter sykkel VM fikk norges sykkelforbund 20 millioner kr i gjeld.

 

 

Verden

 • Donald Trump

I 2016 vant Donald Trump valget, og ble satt inn som president i januar 2017. Folk er uenige om han er en god eller dårlig president, og har i tillegg skapt en del diskusjoner. Som president har han lovt mye, men ikke alt er gjennomført enda.

FOTO: Mark Taylor

 

 • Ariana Grande konserten

I mai 2017, hadde Ariana Grande konsert i Manchester, hvor en selvmordsbombe ble utløst. Mennesker mistet livet, mange ble hard skadet og Ariana Grande ble helt knust når dette skjedde på en av hennes konserter. Senere ordnet hun en ekstra konsert med mange kjente artister i Manchester, som ble kalt “One love Manchester.”

FOTO: unknown

 

 • Prins Harry har forlovet seg med Meghan Markle

Det ble kjent at Prins Harry har funnet lykken med Meghan Markle. Skuespillerinnen, som er kjent fra serien Suites, ble fridd til av prinsen og bryllupet finner sted i 2018.

 

 • Kendall Jenner sin Pepsi reklame

Kendall Jenner fikk mye hat, etter å ha vært med på en Pepsi reklame. Hun fikk hat fordi hun i reklamen er med på et opprørstog i gatene og gjør politisk protest. I tillegg ble det kritikk fordi det fremstilles som om Kendall Jenner kunne skape fred ved å dele ut en Pepsi.

FOTO: Pepsico

 

 • #Metoo-kampanjen

Dette er en kampanje som fikk mye oppmerksomhet i 2017. Denne kampanjen handler om å hjelpe  jenter/kvinner som har opplevd seksuelle overgrep og trakassering.

 

Laget av: Kajsa og Maiken, 10.trinn

 

Powered by WordPress and ShopThemes