Hvem er jeg?

Ungdommer nå til dags sliter med seg selv å finne ut hvem dem egentlig er. Hvem i alle dager er jeg? Jeg vil si at dette er et slags filosofisk spørsmål, men alle har et slags svar på det. Så jeg spør igjen, hvem er du, og hva er det som gjør deg til deg?

 

Hvem er jeg? Hvem i alle dager er jeg? Det enkle spørsmålet, men tusenvis av ungdommer nå til dags klarer ikke sette ord på hvem de egentlig er. Du kan selvfølgelig skrive om det ytre, hvordan du ser ut, hvordan hårfarge du har og hva slags klesstil du har. Men er det dette som gjør deg til deg? Nei, tvert i mot. Det er det indre som gjør at du er du, men problemet er at det er mange ungdommer som ikke veit helt hvem de er ennå. Forventninger og krav stilles til deg hver eneste dag, og du føler at din oppgave er å fullføre dem, både for deg selv og alle andre.

Vi ungdommer går gjerne med hvite eller svarte t-skjorter og hvite eller svarte Converse. Vi “driver” mye med mobilen, som er vår aller “beste” venn. Typisk for ungdommer nå til dags? Ja, det vil jeg tro du tenker. Vi skiller oss nok ikke for mye ut i mengden av jevngamle ungdommer, men det er jo heller ikke ønskelig.  Vi alle vil jo være mest mulig usynlig i den store mengden eller slippe å skille meg for mye ut. Det er jo det aller tryggeste! Eller?

Samfunnet i dag har utviklet seg slik at de fleste mennesker ikke tørr og være 100% seg selv fordi det er så mange forventninger og krav til dem. Vi skal være pene, kjekke sporty, kunnskapsrike og effektive. Dette er skummelt, for hvis du ikke lever opp til disse forventingene kan du føle deg fullstendig mislykket. Man kan føle at du ikke henger med og at du faller utenfor rammene, men hvem bestemmer hva disse rammene skal være, egentlig? Er det media? Er det de voksne? Eller er det oss selv?

Så, hvem er jeg..? Vi ungdommer er på vei til å bli oss selv. På god vei til å finne ut hvem vi er og hva vi skal stå for, mene og tørre. Først når vi har funnet den tryggheten i oss selv, kan vi svare godt eller bedre på spørsmålet; “Hvem er jeg?”

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service