Hvor er du, Madeleine?

3.mai 2007 forsvant den 4 år gamle jenta Madeleine McCann fra feriehuset i Praia da Luz, sørlige Portugal. Hva skjedde med Madeleine?

 

Madeleine McCann ble født 14.mai 2003. Familien hadde leid et feriehus på Ocean Club, Praia da Luz i Portugal. Kvelden hun forsvant hevder foreldrene at de var på en restaurant 50 meter unna rommet Madeleine befant seg i. Da de kom tilbake hadde Madeleine forsvunnet.

31.juli 2007 meldte portugisiske medier at de hadde funnet blodspor etter Madeleine i leiligheten de bodde i. En teori politiet har hatt er at de i en periode trodde at moren, Kate McCann, drepte datteren, enten med vilje eller med et uhell. Etter hendelsen tror politiet at moren prøvde å dekke over drapet ved å iscenesette en kidnapping. Moren ble den 7. September 2007 formelt mistenkt i saken.

Etter at DNAet til Madeleine ble funnet i bilen foreldrene leide 25 dager etter hun forsvant, ble også faren, Gerry McCann, mistenkt i saken.

Det var en mystisk mann som hadde overvåket leiligheten i dagene før Madeleine forsvant. Dagen før hun forsvant spurte mannen om pengedonasjoner til et barnehjem, men under hele besøket stirret mannen kun på Madeleine. Han gikk gjennom en port, og lukket den gjentatte ganger for å sjekke om den knirket. Han så seg samtidig rundt, og oppførte seg merkelig.

Den britiske avisen ”News of the World” har utlovet en dusør på 2,5 millioner pund, eller 30 millioner norske kroner, til den som bidrar med informasjon som fører til at hun blir funnet.

Foreldrene tror Madeleine lever og vil gjøre alt for å få henne hjem igjen!

Kilder:

– Wikipedia

-Dagbladet

-VG

 

Skrevet av: Martine Rande og Marte Moxness

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service