I de dype skogene

Hvert år rundt i hele Norge gleder mange tusen jegere seg til 5.oktober.

 

Den 5. oktober vært eneste år starter den berømte elgjakta. Mange elgjegere er spente når de møter opp på den første jaktdagen.

 

Det finnes mange forskjellige måter å jakte på. De forskjellige måtene er å drevjakt (med mennesker), jakt med hund i bånd, snikjakt og jakt med løshund. Jaktlaget vi, Thore og Erlend jakter i bruker til vanlig drivjakt med mennesker, det er på grunn av at vi er et lite lag. Det er bedre med hund når områdene det jaktes på er store.

IMG_0347

Hvert år får jaktlagene rundt i hele Norge utdelt kvote. Jaktlaget vi er med på er ikke stort, vi har bare 3 dyr på kvota. Fra 5. oktober og ut Oktober blir det skutt ca. 36 000 elg.

IMG_0350

Intervju av Per Jahren:

 

Per Jahren er en jeger med mye kunnskap om jakt. Han har jaktet elg i 15 år. Han jakter også på andre dyr som for eksempel rådyr og hare. Han sier til meg at det beste med elgjakta er da han får øye på elgen og skyter mot den. Det verste er dårlig vær! Han har tilsammen skutt 8 elg.

Hva er dine oppgaver som jaktleder?

-Som jaktleder er en av mine oppgaver å dele ut poster og dirigere postrekka. Det aller viktigste som jaktleder er å passe på sikkerheten.

Intervju av Christian Kruse:

Er du for eller i mot elgjakt?

Christian må tenke seg litt om før svaret kommer.

-Jeg er for elgjakt. Fordi det finnes alt for mye elg i skogen. Og hvis vi ikke jakter på elg blir det alt for mye elg og da blir det veldig mange bil ulykker meg elg som løper ut i veien.

Jeg spør om han jakter selv eller om han kjenner noen som jakter.

Da kommer svaret fort.

-Jeg jakter ikke selv, men jeg kjenner noen som jakter.

Laget av: Thore Pedersen og Erlend Hammersborg

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service