Intervju med Martin Beyer-Olsen, “Indre Østfolds Perle”

Fire av oss fra skoleavisa i 10. klasse dro til Oslo for å intervjue Martin Beyer Olsen. Der ble vi møtt av Martin på NRK-kontoret. Vi ble vist rundt, og fikk en liten omvisning mens vi gikk til kantina, der vi skulle intervjue han. Her stilte vi han spørsmål om alt og ingenting.

Vi satte oss ned i kantina der vi skulle intervjue Martin. Før vi møtte han, så fikk vi beskjed om å skrive ned navn på en rekke kjendiser, for å spille “Kjendisbingo” i kantina. Dessverre var de fleste ferdig med maten og dermed borte fra kantina, men vi så allikevel noen kjente fjes fra tv.

Vi startet med å spørre ham om når han bestemte seg for å bli komiker. Han sa at han i 2006 var kosebamseselger, han hadde ansvaret for Hordaland seksjonen. Etterhvert gikk han lei, og fikk seg jobb i P3. Håpet hans hadde hele tiden vært å  bli komiker, det var en av drømmene hans. Gjennom arbeidet i radioen fikk han gode tilbakemeldinger, men det var egentlig gjennom “Underholdningsavdelingen” at han ble kjent i de norske hjem. I 2015 fikk han komiprisen for beste mannlige skuespiller. Den er han stolt av.

Noen av de sketsjene han er mest fornøyd med er “Kanye Øst” og “Østfold-islamisten”. Han mener at det er disse to som har slått best an her i Norge.

Etter dette spurte vi han litt om videoen “Hællæ”:

Forventet du 800.000 views på Hællæ? Hva syns du om dette?

“Dette kom som en stor overraskelse. Vi hadde nesten ingen forventninger, og alt dette gikk utrolig fort. Vi ble ferdig med manuset og filmen på en uke, og det var et amatørprosjekt.” Han nevnte også at han ble oftere gjenkjent på gata, og at videoen og “Underholdningsavdelingen” gjorde han mer “kjendis”. Han fikk hjelp av flere andre personer for å lage videoen, men alle jobbet gratis. Meningen med denne videoen var å promotere Østfold-turnèen hans. Denne videoen ble mye større enn den egentlig skulle vært.

Deretter spurte vi han om hvorfor han gikk fra radio til tv.

Han sa at han begynte å jobbe i P3, der han stadig fikk mer og mer ansvar. Etterhvert fikk han tillatelse til å ha sine egne “miniprogrammer” på P3, og dette ble en inspirasjon til å jobbe hardere. Etter å ha jobbet en stund med dette, så fikk han tilbudt en stilling i “Torsdag kveld fra Nydalen”. Dette takket han ja til, og begynte i tv istedenfor.

Det første programmet han fikk lov til å ha på P3 var “P3 morgengry”. Dette var et program som gikk om morgenen før “P3 morgen”. Selv om dette ikke var en veldig stor jobb, så følte han seg stolt av å ha oppnådd dette.

Vi spurte deretter om han hadde fått hets for sketsjen “Ekstremist-gata”. Overraskende nok, så fikk han ingen hets. Han fikk noen kommentarer, men det er det ifølge han selv alltid. De fikk veldig mye hets og kommentarer for sketsjen “Boligvisning i dødsbo”. “Det kom som lyn fra klar himmel” sa Martin. Han sa videre at det er meningen å vekke følelser gjennom sketsjer, men så mye hets var han virkelig ikke klar over at det ville bli.

Har du noen planer for fremtiden?

“Vi lager et nytt tv-program nå, det kommer til våren. Det er sammen med Christian Mikkelsen”. Han sa videre at det er et program som kommer til å vitse med nyheter. De hadde enda ikke funnet navn, så vi fikk komme med forslag.

Martin fortalte oss også at han har en utdannelse, han er utdannet markedsfører på BI. Martin er ikke fast ansatt i NRK, men han skriver kontrakter på forskjellige prosjekter som NRK har. Han tenker at hvis han mister “jobben” i NRK, så gidder han ikke å ta seg jobb som markedsfører, da får han finne på noe annet.15502761_1805253926416852_1593906836_o

Ser du på skam?

“Selvfølgelig ser jeg på Skam, favoritten er Noora”. Hans favorittsesong er sesong nummer 2. “Vi fikk en god smak av William på slutten der, han er egentlig en bra fyr”. Han ser også på en del serier som går på tv. “Akkurat nå ser jeg på det amerikanske “The Office”, “Last Week Tonight” og “Black Mirror””.

Vi småpratet også litt etter at vi var ferdig med alle spørsmålene våre. Da kom vi inn på flere interessante temaer. Når Martin var yngre, på vår alder, spilte han i et band. Det het “Merlin”. Han fortalte oss at de pleide å øve på Eidsberg Ungdomsskole sammen med en del andre gutter fra Mysen. Vi fikk også vite at favorittsjangeren hans er komedie. Han liker små rare serier fra USA.

Alt i alt, var møtet med Martin veldig bra. Vi fikk mye ut av det, og det virket som om alle koste seg.

 

Sak av: Erlend, Herman, Thore og Erik Alexander

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service