Intervju med politibetjent Patrick Karlsen

Vi hadde lyst til å intervjue en politibetjent, så vi kontaktet Patrick Karlsen. Vi satt oss ned og startet intervjuet.

Patrick Karlsen er 30 år gammel og fra Ski. Før spilte han fotball for et vanlig lag, men nå spiller han for politiet i bedriftsligaen. Han er glad i film og å være sammen med venner. Patrick var i hæren i sambandet når han var 19 år. Før jobbet han i barnevernet.

Til å begynne med ba vi Patrick fortelle oss litt om hva jobben innebar:

-Jeg jobber på forebyggende avdeling i politiet. Før jeg startet i politiet var jeg i barnevernet. På forebyggende avdeling jobber vi med alt fra bekymrings-meldinger til foredrag for ungdom.

Patrick og hans kollega, Espen, jobber også med vanlig patruljering.

På hvilke klokkeslett jobber du?

-Det varierer veldig. Akkurat nå jobber jeg mye dagtid, men jeg kan også jobbe kveldstid.

Hvor gammel var du da du visste at du ville jobbe i politiet? Hvorfor valgte du å bli politi?

-Jeg har egentlig alltid hatt lyst til og jobbe i politiet, særlig siden jeg fikk besøk av en politimann på skolen i 4. eller 5.klasse. Det er også spennende og fartsfylt, og jeg liker også og hjelpe folk.

IMG_4962

Kan du fortelle litt om opptaksprøven?

– Jeg måtte ta opptaksprøven. Der må du løpe, utføre styrkeopptak, hangups, svømming, benkpress og dykking. Denne prøven er krevende.

Hva er det verste tingen som har skjedd med deg i politiet?

-Det har vel ikke skjedd noe med meg, men det verste er og jobbe med barn som ikke har det bra.

Kan du snakke litt om skole gangen for og bli politi?

-Du må gå på videregående skole der må du ta studiekompetanse, så er det 3 år på høyskole etter videregående, altså politiskolen.

Hva er det beste med jobben?

-Det beste med jobben er gode kolleger. Det er også hyggelig å møte nye mennesker. Det beste er å gjøre en forskjell. Noe annet som er morsomt er at du ikke vet hva du vil møte!

Hva syns du om voldsrelaterte spill?

-Jeg syns at aldersgrenser er for en grunn. Det er meningen at man skal følge disse, det er også viktig fordi innholdet er tilpasset den som er over aldersgrensen.

Patrick fortalte oss at han har en stjerne, som betyr at han er utdannet politi. Han kan snart søke om 2 stjerner. Patrick prøvde å forklare oss systemet med stjerner og slipekanter også videre, men dette skjønte vi ikke stort av.

 

Patrick har også vært med på et tv-program på TV NORGE, som heter Lov og Orden. Han syntes det var spennende og lærerikt. Patrick syntes det var annerledes og ha med et kamera-crew overalt.

 

Budskap:

-Ta vare på hverandre. Hvis du har problemer så ta kontakt med lærer eller voksne du kjenner.

Skrevet av: Thore og Erlend

Fotograf: Leon

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service