Intervju med rektor

Vi her på EUSA lurte på hva rektoren våres gjør til daglig. Så vi avtalte et møte og satte oss ned med rektor, Lasse Thorvaldsen.

Rektor setter seg ned i stolen, og lener seg tilbake, så sier han har gledet seg til spørsmålene vi skulle stille han. Inne på kontoret er det stille og varmt. Det er på grensen til klamt. Vi ser oss rundt. Vi skjønner fort at han er tilhenger av Liverpool Fotball Klubb.

 

-“Jeg har jobbet som rektor i 11 år. Den mannen som ansatte meg tok en liten risk, for jobben på Eidsberg ungdomskole var og er min første rektorjobb. Men jeg tror han gjorde rett” sier rektor med et smil.

 

– Min jobb som rektor er at jeg skal forsøke å gjøre skolen så bra som mulig for elevene. Både miljø og læring, det er det viktigste. Utvikle lærerne er kanskje den viktigste jobben. Fordi da kan lærerne igjen gi kunnskap til eleven.

#Etter mange eksempler fant vi ut at en rektor gjør mye rart.

 

– Den puljen som kom i år virker veldig bra. De virker roligere en de to andre puljene. Jeg vet ikke hvorfor. De virker veldig høflige. Nesten alle elevene hilser hver gang jeg møter på dem!

 

Lasse forteller til oss at det beste med Eidsberg Ungdomskole er folka! -De er hyggelige og høflige, det er mye humor her!

Jobber du noen ganger hjemme eller tar du helt fri?

-Det hender at jeg jobber hjemme. Jeg jobber som regel når jeg har tid til overs. Så lenge jeg har tid til å jakte i helgene går det bra! sier han.

Hvor mange ganger har du møte i uken?

-Det kan variere mye. Det er noen møter som er planlagte, nesten hele tiden er det noen som kommer og spør meg om jeg har 5 minutter. I uke 47 hadde jeg 20 planlagte møter.

Blir du ikke ofte stresset?

-Jeg er ikke ofte stresset, men hvis det er mange ting å jeg føler jeg ikke får jobbet ordentlig med det blir jeg stresset.

Rektor forteller oss at han liker og jobbe som rektor fordi han liker å bestemme sammen med andre hvordan han skal få skolen til å bli bedre. Han vil gjøre det beste for elevene.

IMG_2240-300x225

Hva syntes du om skole avisa?

-Den er jeg veldig stolt av,den er proff laget. Den ser bra,gjøres skikkelig. Jeg leser den selv og syntes den er fin.

 

-Drømmejobben min  når jeg var liten var, jeg ville bli fotballproff, brannmann også ville jeg bli politi. Jeg hadde lyst til og bli som Kevin Keegen. Men jeg endte opp som rektor til slutt. Før så jobbet jeg som lærer, på en annen ungdomsskole

Hadde du lang utdanning?

-Ja, jeg hadde det. Etter videregående gikk jeg et år på yrkesskole, og fire år på høyskole og til slutt to år på universitetet. så ja jeg hadde lang utdanning.  Jeg var faktisk student i fjor, jeg leverte siste oppgave om noe ledelse.

Pleier du og savne 10 klassingene som slutter?

-Ja, jeg savner alltid 10 klassingene. Jeg ser på alle elevene som min egne. Min jobb er jo at alle skal ha det bra.

Vi i 8 klasse syntes det er litt lite ute aktiviteter, hva kan gjøres med det?

-Vi skal snakke med gym lærerne og elevrådet, så skal vi se hva vi får til. Jeg synes også at det er lite uteaktiviteter her på skolen.

Hvor ser du for deg skolen om tre år?

-Jeg ser for meg at alle lærerne samarbeider bedre enn i dag.  Og da får elevene bedre undervisning fordi lærerne samarbeider bedre. Jeg håper også at vi får utbedret andre småfeil ved skolen.

Skrevet av: Leon, Erlend og Thore

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service