Iskake alle vil elske

Nå som sommeren er her, kan vi nyte oss med den gode hjemmelagde oreoiskaken!

Ingredienser:

20stk oreokjeks                                                                                                                                                                                                                          50 gram smør

Isen: 

4 eggeplommer                                                                                                                                                                                                                         100 gramsukker                                                                                                                                                                                                                         3dl kremfløte                                                                                                                                                                                                                                 1 vaniljestang                                                                                                                                                                                                                            6stk oreokjeks

Pynt:

6stk oreokjeks

Fremgangsmøte:

  1. Ha 20 stk oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til du får en jevn masse.
  2. Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (24cm i diameter). Sett formen i kjøleskapet for 30min.
  3. Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig eggedosis.
  4. Splitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene i vaniljestangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen.
  5. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i eggemassen. Bruk en stålvisp, slik at det blir luftig og jevnt blandet.
  6. Grovhakk oreokjeksene.
  7. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel over halvparten av de grovt hakkede Oreokjeksene. Hell over resten av isblandingen. Pynt med resten av de hakkede oreokjeksene. Sett formen i fryseren til isen har stivnet.
  8. Ta kaken ut av formen 20-25min før serveringen

Det eneste som gjenstår er å få i seg denne gode iskaken!

Skrevet av Salia

 

 

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service