Japan rammet av jordskjelv etterfulgt av tsunami

22.november ble kysten til byen Fukushima i  Japan rammet av et jordskelv, som målte 6,9 på Richters skalaen. Deretter ble skjelvet etterfulgt av en tsunami.

Japan ble på mandag rammet av et jordskjelv på kysten av den nord-østlige delen av Japan. Dette jordskjelve ble etterfulgt av en meterhøy Tsunami. På havnen til byen Onahama nådde bølgene 60 cm, mens i sendai nådde de 1,4 meter.

Kl 06:00 lokal tid ble det utløst et varsel om et skjelv ti kilometer under havbunnen. 11 minutter etter det første skjelvet kom det et nytt skjelv på 5,4 i styrke. Dette førte til at det ble utløst tsunami-alarm over hele landet.

Folket i det rammede områdene ble evakuert i god tid, som førte til at det ikke var noen menneskeliv som gikk tapt. Skadene på resten av området ble meldt ganske moderate.

For mange minner dette dem om jordskjelve som skjedde i samme by, Fukushima, i 2011. Jordskjelve da gjorde store ødeleggelser på byen, og byen lider fortsatt av den, fem år senere. En av grunnene til at skadene var ekstra store, var at skjelvet traff et atomkraftverk der den ødelagte tre reaktorer. Det jordskjelvet kostet nærmest 13.000 liv.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service