Johaug, skyldig eller ikke?

Torsdag 13.oktober ble det kjent at Therese Johaug ble testet positivt på en dopingtest.

Da landslaget var på høydetrening i Italia ble leppen til Therese Johaug solbrent. Hun hadde veldig vondt, og ble enig med legen om å gjøre noe med det. Landslagslegen, Fredrik Bendiksen, gikk til et lokalapotek og kjøpte to kremer. Johaug prøvde først en krem som ikke hjalp, og da kom Fredrik Bendiksen med en ny. Therese spurte flere ganger om kremen sto på dopinglisten og han svarte nei. Hun stolte derfor på landslagslegen og brukte kremen, noe hun kanskje ikke burde ha gjort.

I kremen fantes det clostebol. Clostebol har ikke noe veldig sterk virking, men det er forbudt i Norge. VG har senere reist ned til landsbyen og kjøpt et likt eksemplar. Bak på pakningen står det en tydelig, stor dopingsvarsel.

Hun mener selv at det er Fredrik Bendiksen sin skyld. Bendiksen er helt enig og påstår at det kun er hans skyld. Da han fant ut at hun ble testet positivt sa han opp jobben. Flere tidligere skiløpere fra i dag mener at det kunne ha skjedd alle. Skiløperne må ha tillit til legene deres.

Etter flere dager med intervjuer og pressekonferanser med Johaug, hennes lagkamerater, ansatte fra skiforbundet og legen har det blitt kjent at hun blir utestengt i 2 måneder. Dette fører til at hun går glipp av sesongåpningen på Beitostølen og verdenscupstarten i Kuusamo.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service