Johaug tatt for doping

Etter meldingen om at Johaug hadde blitt tatt i doping, så har det tatt helt av på sosiale medier om at de støtter henne.

Etter at Sundby-saken ble tapt så har enda en norsk langrenns skandale. I forrige uke så gikk Therese Johaug (28) ut med at hun har blitt tatt for doping. Dette kom som ett sjokk for oss langrenns elskere.

Under en pressekonferanse forklarer hun årsaken bak den positive dopingtesten. Johaug forteller at hun brukte en krem mot en solbrent leppe, som hun fikk fra landslagslegen Fredrik S. Bendiksen, som hadde kjøpt den på et lokalt apotek i Italia. Johaug spurte legen om kremen sto på dopinglisten, noe som Bendiksen sa klart nei til. Johaug hadde ingen grunn til å stole på legen, og derfor brukte hun den som legen hadde henvist. Kremen som Johaug brukte het Trofodermin som inneholder doping stoffet clostebol. Johaug mener selv at hun ikke har skyld i saken og sier at hun derfor bør slippe å bli straffet.

Lege Fredrik S. Bendiksen tar på seg skylden.  Bendiksen velger derfor å trekke seg som landslagslege med andre ord umiddelbart. Han sier selv at Johaug ikke har noe skyld i denne dopingsaken og tar fullt ansvar på han selv og helsepersonellet. Bendiksen sier at Johaug gjorde som han sa og anbefalte.

Etter at Johaug fortalte om dette så ble landslaget sterkt preget av det. Lagvenninnen Marit Bjørgen er veldig trist over å høre den nyheten. Bjørgen sa selv til et intervju om Johaug-saken om det virkelig verdt det. Johaug kom på landslag møtet men dro ikke på oppstartleir.

Johaug har blitt foreløpig suspendert i to måneder fra langrenn. Antidoping Norge fortsetter å behandle saken fram til at de har kommet til en mulig konklusjon.

Folk rundt om i verdenen som støtter Johaug, håper at hun ikke blir utestengt.

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service