Jul – ikke like hyggelig for alle

Julen nærmer seg, og det er tid for å ønske seg ting og tang. Vi har alle forskjellige ønsker, men mange norske familier sliter med å skaffe penger nok til gaver til sine egne familiemedlemmer.

Allerede før desember har kommet, begynner vi å spørre hva andre ønsker seg til jul. Hvor lange listene er, varierer ut ifra hvem du spør. Små barn ønsker seg vanligvis halve lekebutikken. Med årene har vi plukket ut dyrere og dyrere ting til ønskelisten. Som for eksempel en smarttelefon eller nettbrett. Så er det sånn i dag at mange får dette, andre får kanskje en Iphone som spleisegave fra alle tanter og onkler. Mens så mange får det de ønsker seg, sitter andre barn på julaften uten kanskje en eneste gave under treet. Ikke alle engang har et tre. Dette er veldig trist.

Norge er et av verdens rikeste land og de fleste innbyggerne her har grei økonomi, men det vil alltid være noen som ikke har de samme inntektene som andre. Mangle sliter spesielt rundt juletider, når gaver, julepynt og julemat skal kjøpes. Dette er noe som koster en del penger, men heldigvis finnes det organisasjoner som samler inn gaver, klær, mat og annet man måtte trenge. En slik organisasjon er Hjelp oss å hjelpe, denne organisasjonen har en egen stasjon i Østfold, med flere “hjelpere” rundt om i de ulike kommunene. På deres facebook side, har de postet flere innlegg om både julekalendere og julegaver. De får inn henvendelser fra familier som ønsker hjelp og poster ut på siden slik at andre kan gi litt av det de har. I november postet de blant annet et innlegg der de spurte om noen kunne gi en kalender, sånn at de kunne glede andre barn som ikke har like bra økonomi i hjemmet. Nå i desember legger de ut innlegg der de skriver at de har fått en henvendelse fra en familie på f.eks 5, der det er 2 gutter på 8 og 7 år og en jente på 4 år som gjerne skulle hatt en gave til jul. Andre trenger også mat i jula. Til jul ønsker de helst nye ting til gaver, men også klær og sko til de som ikke har det.

Selv om det finnes organisasjoner som er der for å hjelpe, er det ikke like lett for alle å ta kontakt. Det kan ofte være vanskelig å fortelle andre at du sliter. Og når du er voksen er det vanskelig å be andre om hjelp. Hjelp oss å hjelpe kan man henvende seg til en av de som jobber i organisasjonen uten at noen navn blir vist på siden.

Her er link til Hjelp oss å hjelpe-Østfold: så kanskje du eller din familie kan hjelpe noen som trenger det.

https://www.facebook.com/HjelpOssAHjelpeOstfold?fref=ts

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service