Julegateåpning

 

Det er grått og trist ute. Regnet pisker mot ruten. Vi tok oss fortsatt turen til Chanett Bernhus, dagliglederen til «Mysenbyen AS» For å intervjue henne om Julegateåpningen

Julegateåpningen er torsdag 27.november.

Chanett planlegger hele julegateåpningen selv, for firmaet «Mysenbyen AS» Men de har samarbeidspartnere som Kiwanis Club Mysen, Gjensidige Mysen, Lions klubb Mysen og frivillige organisasjoner. Chanett lager programmet til Julegateåpningen og fikser aktiviteter som Hestedrosje, korps, kor og kiwanistoget (nissetoget)

Kiwanis har som oppgave å reise rundt på skolene med plakater, nissetoget og pakker nisseposer som russen skal selge denne dagen. Gjensidige Mysen griller gratis kyllingklubber til alle. Lions Club Mysen henger opp alle nekene og selger pølser. Russen selger nisseposer, leder nissetoget og hjelper til med ønskelistene ved Brio.

Klokken 19:00 er det gratis kino for både barn og voksne. Hele denne dagen er det masse gode tilbud på forskjellige butikker rundt om i Mysen.

Oppe ved torget står damekoret å har kiosksalg. Noen ungdomsskole elever, mekkegruppa, lokale foreninger, cheerleading og noen utenifra står også oppe ved torget og har enten kiosksalg eller framvisning av det de driver med.

I nissetoget trenger man noe som kalles «Deltagerbevis», dette trenger man på grunn av det blir trekning om en premie.

Vi spurte Chanett hva hun synes høydepunktet med julegateåpningen og da svarte hun «Nissetoget. Det er veldig høytidelig og langt tog med mange barn. Med både lys og fakler. Stemningen er på topp når nissetoget kommer. Korps spiller og kor spiller. Dette får oss til å få litt samhold i kommunen»

«Det er masse styr å planlegge Julegateåpningen, men det er morsomt. Alle er så positive så det går bra.» svarte Chanett da vi spurte om det var mye styr å planlegge Julegateåpningen.

27OppNissetog_4_2932302a

I nissetoget i fjor gikk det ca 1500 barn i toget. Totalt var det ca 2000-3000 personer på Julegateåpningen. I år håper de på 4000-5000 personer som kommer.

Julegateåpningen har vært en tradisjon lenge. Dette er en fin tradisjon for både unge og gamle.

Takk for intervjuet, Chanett!

– Henriette, Anna og Michelle

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service