Kåseri – Skolelivet

Skole, skole og skole. Tar det aldri slutt? Det føles sånn i hvertfall. Lekser, prøver, innleveringer og presentasjoner. Ikke nok med det, så må du levere det til en viss frist også, med mindre du ønsker å få anmerkning da…

I tillegg må du oppføre deg i timene, noe som nesten er helt umulig. Særlig når lærerne spytter når de snakker, eller ler av sin egen vits (haha). Det er ikke bare skolen som er irriterende, men folkene som er der gjør det ikke noe særlig bedre. Medeleven som spør deg om hvilke lekser det var til i dag og som spør om å skrive av. Lekser du har sittet hele natten med, bare for å imponere læreren. Men du kan jo ikke si nei heller, for da blir du til #klassensenglebarn.

Mobil i timen er heller ikke lov, selvfølgelig. For alt som er gøy må holde seg utenfor timen, der skal nemlig elevene sitte og kjede seg. Men du kan ikke vise at du kjeder deg, for da får du anmerkning. Du må late som at du synes “Den Kalde Krigen” og “Algebra” er det mest spennende og morsomste som finnes. Selvom du ikke henger med i timen, må du fortsatt nikke og late som du har skjønt alt sammen. For du vil jo ikke skille deg ut, og være den dumme som ikke har skjønt noen ting. -selv om du egentlig ikke er alene om det.

Når du kommer hjem er du fornøyd og tenker: Endelig ferdig med skolen! Men neida, den tanken varer i bare noen sekunder før du kommer på at du har et tonn med lekser å gjøre. Det er som at lærerne bare vil torturere oss og se oss lide. Det verste er når de sier: “Vi må stå opp tidlig, rette prøver, undervise og i tillegg slutter vi sent. Vi lærerne har det også ille”. Ehh, excuse me? Dere får faktisk betalt, vi får ikke noen ting. Det eneste vi får er kjefting. Om vi bare kunne ha en enklere skoledag med mildere lærere, da hadde alt vært så mye bedre!

 

Skrevet av Iman

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service