Kims skoleguide: “Juleferie”

Juleferien er så vidt over en uke unna. Lille julaften, julaften og nyttårsaften pleier alle sammen å være hektiske dager. Men i romjulen kan det til tider være litt stille og kjedelig. Her er Kims tips til aktiviteter du og dine venner kan gjøre i romjulen.

1. Snøaktiviteter
Er vi så heldige at vi får en hvit jul i år er det mye morro som kommer med den. Alt fra fine snølykter, og snømenn til en god gammeldags snøball krig.

2. Julefilmer
Rull deg inn i et teppe, lag en kopp kakao og se en av dine favoritt julefilmer. Du vil komme i julestemning og ha en koselig stund. Her er noen julefilmer vi liker, hvis du ikke vet om noen selv: The Holiday, Mikkes jul, Alene Hjemme, Love Actually, Polarekspressen, Reisen til julestjernen og Tre nøtter til Askepott.

3. Gå julebukk
Ingenting er så morsomt som å gå julebukk. Dra med deg noen venner, eller småsøsken og lær dere noen julesanger og dra til naboene. De vill synes det er veldig morsomt og det beste er at man får godteri. Er julestrømpa tom, gå julebukk!

4. Vær med venner
Det er nok ikke bare du som kjeder deg i romjulen. Ring til vennene dine og finn på noe, hvis de ikke er hjemme dra til familien og vær med dem. Julen er alltid best når du er sammen med de du er glad i.

5.Spis
Julen er til for å nytes. Det er lov til å unne seg noe godt. Spis julemat, julekaker og godteri. Ikke bekymre deg for kaloriene i juletiden. Kos deg, du kan heller trene bort alt du har spist i januar. Da har du også noe som kan gjøres.

6. Dra på julesalg
Etter jul blir det alltid salg. Har du fremdeles noen ekstra penger du ikke har brukt eller om du har et gavekort, dra ut å bruk dem.

7. Gi tilbake
Julen handler ikke om å få men om å gi. Meld deg frivillig til å gjøre noen julegleder. De vil sette stor pris på det. Du vil også gjøre noe nyttig og snilt. Du vil sitte igjen med en stor juleglede.

8.Gå en tur
Alle har godt av frisk luft. Ta deg en tur ut. Du vil føle deg mye mer opplagt og kanskje du også møter noen du kjenner. Det skader aldri å være litt ute i frisk natur.

9.Spill spill
Ta med deg noen av søsknene dine eller venner og spill noen brettspill. Det kan være mye morsommere enn du tror og det vil skape mange gode minner.

10.Gaver
Har du vært snill har du fått flere fine gaver til jul. Bruk dem og du har automatisk noe morsomt du kan gjøre.

GOD JUL ALLE SAMMEN OG ET GLEDELIG NYTT ÅR!

Skrevet av Rebekka og Caroline

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service