Kims skoleguide: “Yey, skole!”

Dette er nok ikke det første vi tenker når vi står opp klokken syv på morgenen og gjør oss klare til enda en skoledag. Vi sier heller “åhhhh…” og prøver å sette alarmen på slumre så lenge vi kan. Men utdanning er viktig og vi er nødt til å dra på skolen. Da er det viktig å ha god motivasjon for å være på topp og få gode karakterer. Her er Kims tips til deg for å få enda bedre motivasjon!

1. Spis sunt
Sunn mat er ikke bare bra for helsen men også for humøret og motivasjonen. Spiser du bare masse junkfood og godteri kan du fort bli doven og lat. Lag gjerne en sunn og god frokost. Ta med deg frukt som du kan spise iløpet av skoledagen, og lag deg noe godt når du kommer hjem fra skolen f.eks. en smoothie, grønnsaker og dip, en frukt salat eller kanskje til å med skjemme seg bort med et eple 😉
Men husk; det er også lov å unne seg noe godt i ny og ne.

2. Hør på mor, og legg deg tidlig
Nok søvn er veldig viktig. Legger du deg to så kan du ikke forvente sekser på prøven neste dag. Gjennomsnittet for hvor mye søvn vi trenger er ca 8-9 timer hver natt, sover du ikke så lenge har du et problem.

3. Vær i aktivitet
Det er ikke bare en myte! Fysisk aktivitet hjelper faktisk på motivasjonen. Vær i aktivitet og du blir bedre på skolen!
I tillegg blir du ekstra sliten når kvelden kommer og du får en ekstra god natts søvn.

4. Følg med på skolen!
Bli engasjert i de ulike fagene. Spør lærer om dere kan ha noen prosjekter som kan gjøre hverdagen morsommere. Da blir det kanskje ikke så ille å være på skolen. Hør på læreren og følg med i timene så blir ikke stoffet like vanskelig.

5. Unn deg en pause
Å være skoleelev er slitsomt! Vi har lekser, innleveringer, prøver, tentamner og eksamner. Vi har mye som må gjøres, og en gang i ny og ne er det viktig å ta en velfortjent pause.

Dette var Kims tips til deg for å få bedre motivasjon.

Skrevet av Caroline og Rebekka

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service