Kinesere drept for organer

Kinesiske Falun Gong-utøvere blir torturert og drept for organene sine, en form for ondskap vi aldri har sett på denne kloden.

“Falun Gong eller Falun Dafa er en ny religiøs bevegelse som bygger blant annet på gamle kinesiske qigong- og meditasjons metoder, og som ble lansert av Li Hongzhi i 1992.” (Wikipedia, Falun Gong)
Falun Gong-utøvere har blitt forfulgt og mishandlet siden 1999. Daværende president Jiang Zemin ga ordre om å ødelegge Falun Gong-utøvernes rykte, ødelegge dem finansielt og ødelegge dem fysisk. Utøvere ble utsatt for tortur, hjernevasing og injeksjoner, flere tusen ble torturert til døde og over 50% av fanger i omskoleringsleirene var Falun Gong-utøvere.

Mars 2006 påsto en kvinne at rundt 4000 Falun Gong-utøvere var blitt drept for sine organer i et sykehus der hun hadde jobbet. Ektemannen til kvinnen som var kirurg på samme sykehus fortalte at han hadde fjernet hornhinner fra 2000 levende Falun Gong-utøvere. Disse påstanden ble en uke senere bekreftet å være sanne av en militærlege. Militærlegen kunne fortelle at slike grusomme hendelser fantes sted i 36 forskjellige konsentrasjonsleirer over hele landet; den største leiren med over 120 000 fanger. Militærlegen hadde også vært vitne til at et stort antall Falun Gong-utøvere ble fraktet tvers over landet i kvegvogner om natten.

Falun Gong-tilhengere og menneskerettighetsaktivister utenlands undersøkte påstandene ved å blant annet kontakte kinesiske sykehus og lot som de skulle kjøpe organer. Forferdelig nok ble påstandene bekreftet av legene som åpent sa følgende “Vi har Falun Gong-utøvere på lager; bare kom hit – vi skaffer deg organet i løpet av en uke.”

Sjokkert over rapportene startet to kjente canadiske advokater en undersøkelse. I 2006 publiserte David Kilgour (tidligere statssekretær for stillehavet) og David Matas (menneskerettighetsadvokat) en 140 siders rapport – som senere ble utgitt som bok. I rapporten trakk de konklusjonen at anklagene var sanne, de kalte det “En form for ondskap vi aldri har sett på denne kloden.”
Matas og Kilgour innrømte at de ikke sikkert kunne bevise at påstandene var sanne på grunn av den kinesiske regjeringen som hindret all etterforskning. Rapporten gir likevel en mengde bevis på at systematisk organhøsting faktisk pågår i Kina. Forfatterne konkluderer med at det virkelig finnes en ordning for systematisk organhøsting som retter seg spesielt mot Falun Gong-utøvere.
I rapporten er det grundig informert at organer tas fra friske fanger “på bestilling- for profitt” i offentlige kinesiske sykehus – for salg til velstående kinesere og utlendinger. Organene ble primært høstet fra Falun Gong-utøvere, men også fra andre fanger, og dette pågår fortsatt. Du kan signere følgene underskriftskampanje for å få en stopper for de grusomme hendelse https://petitions.whitehouse.gov/petition/urge-xi-jinping-end-forced-organ-harvesting-falun-gong-practitioners-and-other-prisoners-conscience-china

Matas og Kilgour publiserte en utskrift av en telefonsamtale med Lu Guoping, kirurg ved Nanning City Minzu Hopsital i Guangxi Autonome Region. Under samtalen bekreftet Lu Guoping gjentatte ganger at Falun Gong-utøvere var kilden for organene. Her er et utdrag fra samtalen mellom Lu Guoping og en etterforsker (Hentet fra http://mrikina.no/drept%20for%20sine%20organer.html) :

Etterforskeren: Så klassekameraten din fortalte at organene i (transplantasjons-)operasjonene som de utførte, alle var fra Falun Gong. Er det riktig?
Doktor Lu: Noen er fra Falun Gong. Noen er fra familien til pasienten.
Undersøkeren: Å… så hvis jeg ønsker å finne denne typen (organ) fra Falun Gong til mitt barn, tror du at han kan hjelpe meg med å finne et?
Doktor Lu: Han kan helt sikkert finne det for deg (………..)
Etterforskeren: Hva brukte dere før (organer fra Falun Gong-utøvere), var det fra interneringssentre eller fengsler?
Doktor Lu: Fra fengsler.
Etterforsker: Fra fengsler? Og det var fra friske Falun Gong-utøvere?
Doktor Lu: Riktig. Vi kan velge de gode, og vi garanterer kvaliteten på operasjonene.
I 2006 rapporterte en israelsk avis at fire menn hadde tatt flere millioner dollar i egen lomme, penger pasienter hadde betalt for organtransplantasjoner. Yaron Izhak Yodkin og hans medarbeidere ved Medikt Ldt ble annklaget for å ikke rapportere inntekter av organtransplantasjoner for israelere utført i Kina og på Filippinene.
Følgende er sitat fra artikkelen: “Yaron fortalte i et hemmelig intervju at organene blir tatt fra mennesker som er i opposisjon til regimet, de som er dømt til døden og fra fanger som er Falun Gong-utøvere og som blir forfulgt i Kina”. (Sitat hentet fra http://mrikina.no/drept%20for%20sine%20organer.html)

Uskyldige mennesker verden rundt har blitt uvitende medskyldige i disse forbrytelsene. Pasienter blir lovet friske organer i løpet av få uker hvis de flyr til Kina for transplantasjoner.

Hjelp til med å bringe denne forferdelige situasjonen frem i lyset. Vi stoler på at det gode i mennesker verden rundt og at de, når de først er informert, vil motsette seg disse forbrytelsene mot menneskeheten med alle mulige midler.
Det er ikke pasienten som venter på et organ, men et organ som venter på pasienten.
“If you keep silent, this tragedy will continue!” –Enver Totti, tidligere kinesisk kirurg.

 

Kilder:

http://mrikina.no/drept%20for%20sine%20organer.html

www.stoporganharvesting.org

wikipedia artikkel; Falun Gong

www.dafoh.org

https://petitions.whitehouse.gov/petition/urge-xi-jinping-end-forced-organ-harvesting-falun-gong-practitioners-and-other-prisoners-conscience-china

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service