Kjolen som tok internettet med storm

Fredag den 27. februar ble det lagt ut et bilde av en kjole. Kjolen virket tilsynelatende normal – det til folk begynte å diskutere fargen. Noen sa at den var hvit og gull, mens andre sa at den var svart og blå. Hvordan kan vi ha så ulike oppfatninger? Det skal vi finne ut nå.

Det hele begynte med et bryllup. En kvinne i USA fant kjolen i en butikk og tenkte at den kunne passe bra til et bryllup hun skulle i. Derfor tok hun bilde av kjolen og viste det til ektemannen. Raskt ble de uenige om fargen til kjolen, da kvinnen mente at den var blå og svart, mens mannen mente hvit og gull. De var svært forvirrede, og la ut bildet på twitter for svar. Der ble debatten bare enda større, da folk fortsatt så forskjellige farger. Til og med kjendiser som Kim Kardashian, Miley Cyrus, Taylor Swift og Katy Perry kastet seg inn i debatten.

Kim; “Hvilken farge har den kjolen? Jeg ser hvit & gull. Kanye ser svart & blå, hvem er fargeblind?”

Miley; “Hva er greia med denne forbannede kjolen? #blueandblack”

Taylor; “Jeg skjønner ikke denne merkelige kjole-debatten og jeg føler at det på en eller annen måte er et triks. Jeg er forvirret og redd. PS den er HELT KLART BLÅ OG SVART”

Katy: “Så glad for at jeg sov igjennom det kjole-styret.”

Men mange lurer, hvilken farge har EGENTLIG kjolen? Nettbutikker med kjolen på lager har svart på spørsmålet som alle lurer på; kjolen ER blå og svart! Men nå lurer folk igjen, hvordan kan vi se så forskjellige farger på samme kjole? Spørsmålet har faktisk et ganske logisk svar. Det som skjer er at fargenes bølgelengde treffer øyelinsen vår og fyrer opp nervesignaler som sendes bak til delen av hjernen som oppfatter hvilke farger vi ser. Det som skjer er at lyset hjernen vår plukker opp når vi ser på bildet forstyrrer bølgelengden til farge – noe som leder til at vi ser forskjellige farger. Nerveforsker Jay Neitz har forsket på slike ting i mange år, men sier at han aldri har sett en slik forskjell i hvilke farger vi opplever.

Så, da var mysteriet om “The Dress who broke the internett” løst. Om noen nå spør deg hvilken farge kjolen har, vet du ikke bare fasiten, men du vet også forklaringen!

 

Skrevet av Maja

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service