Konfleir 2015

Forrige helg deltok mange av elevene ved Eidsberg ungdomsskole på  den kristelig konfirmantleiren på Sjøglimt ved Ørje.

Fredag kveld kl. 18.00 ankom mange av Eidsberg kommunes konfirmanter, Sjøglimt leirsted, i Ørje. Det var nå klart for en leirhelg, fylt med masse morro.  På leiren var det over 100 konfirmanter og rundt 13 ledere. Da alle hadde kommet, var det bare å finne et rom og pakke ut, og leiren var endelig i gang. Kvelden startet med å bli kjent med alle de 13 lederne med noen morsomme leker, og videre fikk vi info om hva som var planene for de neste to dagene.

Senere på fredags kvelden, gikk vi ut på bibelvandring. Det var 10 ulike poster, med en leder på hver post, som skulle fortelle oss et bibelvers eller noe annet om bibelen. Vi hadde også mange leker, der de fleste gikk ut på å lære navn. Etter bibelvandringa grillet vi pølser i lavoen. Halv ett var det klart for å gå og legge seg.

07:45 neste morgen ble vi vekket med en forferdelig lyd. Lyden hørtes ut som en blanding av en hylende hyene, en hvalross og Marius Kjeve med det fantastiske tutehornet sitt. Klokka 08:00 startet den eksklusive frokostbuffèen. Etter frokosten var vi så heldige at vi fikk besøk av Mona fra kirkens Nødhjelp, som fortalte oss masse om deres arbeid og om fasteaksjonen som  vi konfirmantene skal samle inn penger til. Så ble det tid for enda et eksklusivt buffétmåltid, nemlig lunsj. Vi fikk da omelett og brødmat.  Videre gikk dagen til enda mer fantastisk undervisning av prestene Solfrid og Andreas og leder Solveig. Vi ble delt inn i tre grupper og vi var på hver “post” i 20 minutter.

Lederne hadde gjort i stand en hel haug med aktiviteter. Vi ble igjen delt inn i nye grupper, og gikk ut for å ha det gøy. På de fleste postene gjaldt det å samarbeide med de andre på gruppa. Noen av aktivitetene var f.eks å stå på lagski, gå på stylter, dra en firehjuling opp en bakke på kortest mulig tid og vi fikk også muligheten til å stille de to prestene spørsmål om hva enn vi måtte lure på. Etter aktivitetene fikk vi litt fritid og mulighet til å handle i kiosken. Kortspill var svært populært gjennom hele helga. Middagsbuffèen på lørdag, besto av den store klassikeren taco, noe som de aller fleste er stor fan av.

Siden lederne på leiren var så fantastisk morsomme… hadde de gjort i stand litt underholdning for oss. Vi skulle da melde oss frivillig til å være med på leker foran resten av konfirmantgjengen. Lekene besto av blant annet å spise et lakrissnøre fortest mulig eller å kjenne på ting i “skumlekassa” for så å gjette hva det var. Denne dagen fikk vi legge oss når vi selv følte for det.

Søndag hadde vi gudstjeneste,  som var laget av noen av konfirmantene på leiren.  Mens en gjeng av frivillige  ungdommer stelte i stand en gudstjeneste, var resten av konfirmantene  ute og lekte. Rommene våre skulle ryddes og vaskes, og være klare før klokken tolv, da foreldrene var bedt på kirkekaffe. Foreldrene fikk så se en video som hadde blitt filmet gjennom hele leiren.

Vi vil takke alle sammen for en suuuuuuper helg!!

 

(Skrevet av Marte Marie og Victoria)

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service