“Kongens Nei” – Norsk Oscar-kandidat

Filmplakat fra "Kongens Nei"

 

Kongens nei har fått veldig god kritikk av avisene rundt omkring. Blant annet av VG som ga filmen «et stort ja!». «Kongens nei» handler om andre verdenskrig og får deg virkelig til å være stolt av være en nordmann! Men for å finne ut om anmeldelsene var riktige, dro vi på kino for å se!

Filmen handler om kongens flukt under den tyske invasjonen av Norge i 1940 og er basert på boka av samme navn som kom ut i 2011. Man blir satt inn i både kongens stilling og kronprinsens stilling i «systemet». Soldatene er også en viktig del av filmen, blant annet Fredrik Seeberg som i dag er 90 år gammel og bor i Drammen. Kongen blir spilt av Jesper Christensen, Kronprinsen av Anders Baasmo Christiansen og Fredrik Seeberg av Arthur Hakalahti. «Kongens nei» er valgt som Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film til den 89. Oscar-utdelingen.

Denne filmen er utrolig bra, en film man burde sette pris på. Anbefaler virkelig at du ser denne filmen uansett alder!

Filmen er spesielt aktuelt for 9. klassinger fordi dere snart skal ha om andre verdenskrig. Det er jo en stund siden filmen kom ut, så den går ikke lenger på kino, men den kommer ut på film og boka finnes jo allerede!

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service