Kongens tale hylles i sosiale medier

Kong Haralds velkomsttale på slottets hagefest har gått viralt. Tallen ble fremført for 1.500 gjester i dronningsparken torsdag ettermiddag, 1.09.2016. Kjell Terje Ringdal, førstelektor ved høgskolen Kristiania i Oslo, er begeistret.

«Nordmenn er nordlendinger, trøndere, sørlendinger – og folk fra alle de andre regionene.  Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Sverige, Somalia og Syria. Mine besteforeldre innvandret fra Danmark og England for 110 år siden.», sa Kongen blant annet i talen sin hvor han snakket om temaet «nordmenn».

 

– Det er en tale det bør settes musikk til. Den bør synges når vi heiser flagget. Den bør tvangs pugges av alle gladrasister! slår Ringdal fast til Aftenposten.

 

På twitter mener noen at den som har skrevet talen bør få lønnsøkning, mens andre vurderer å begynne å støtte monarkiet.

 

Til nå er NRK-klippet med kongens tale delt over 16 000 ganger på Facebook, og flere enn 43 000 Facebook-brukere har gitt innlegget tommelen opp.

 

– Den beste talen jeg har hørt noen gang. Norge er i forandring og vår kjære Konge sa det i en vakker tale. Du gjør meg stolt av å være norsk. Tusen takk min gode, kloke Konge, skriver én Facebook-bruker.

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service