Kos deg på flyreisen!

Skal du ut å fly i påskeferien? Her er noen tips og triks som kan få tiden til å gå, og gjøre flyreisen mer komfortabel.

 

 

Før du drar hjemmefra er det greit å huske på noen av disse tingene ;

1. Pakk med deg ting som underholder deg : På lange flyreiser er underholdning et must. Å sitte i flere timer å gjøre ingenting kan fort bli kjedelig. Pakk gjerne med en god bok (flere om du leser fort), kjøp et blad på flyplassen, ta med øretelefoner/headsett og en gjenstand som spiller musikk (vi anbefaler telefonen, for på den kan du også spille spill og se på film).

2. Pakk håndbagasjen godt : Sjekk alltid at du har pakket ned alt du trenger i håndbagasjen. Det er kjipt å komme halvveis på en lang flyreise og oppdage at du ikke har med deg dine “nødvendige” gjenstander. Pakk ned tyggis og kjøp vann i på taxfree’en  slik at du kan unngå propper i ørene og tørsthet. Rydd en egen lomme i håndbagasjen som du kan ha flybillett og pass i. Disse tingene er svært viktige å huske på, uten dem kommer du ikke langt!

3. Pakk ned ting til turen din : Om du skal sitte i flyet over lengre tid er det greit å ha med ting som kan lure frem “nattesøvnen”. Ørepropper for å stenge ut støyet, sovemaske og en oppblåsbar nakkepute. Noen flyselskaper deler ut disse gjenstanden, men ikke alle.

4. Kle deg komfortabel  : Å sitte lenge på et fly med med trange bukser eller skjørt er aldri særlig deilig. Ikke vær redd for å se ut litt “ufin” ut når du skal ut og fly. Dra på deg f.eks. ett par joggebukser, en t-skjorte og en tynn jakke,  det er et fint flyantrekk.

HUSK! : Pakk ned antiback og våtservietter. Disse tingene kan være nyttige mellom måltider, i og med at du bare får en våtserviett til hvert måltid. Ta også med deg laderen din! Skal du på en lengre flytur finnes det ofte mulighet for å lade.

 Når du er kommet deg på flyet er det lurt å følge noen av disse punktene. Dette kan gi deg en bedre flyreise  ;

1. Ta av deg skoene : Føttene dine blir hovne etter en lang flytur, og det kan føles ganske ukomfortabelt. For å forhindre dette burde du ta av skoene så fort som mulig. Om du tar av skoene med en gang forhindrer du også en tåfislukt som kommer etter et par timer.

2. Hold deg i bevegelse : Reis deg opp og gå en liten tur i midtgangen og strekk litt på deg slik at du ikke blir støl.Under en lang flyreise er det lett å bli stiv, derfor er det smart å bevege på seg i ny og ne.

3. Vær forsiktig med åpning av mat : Vær forsiktig når du åpnet gjenstander som yoghurt, juice og brusbokser og chips. Hold tingene bort fra kroppen din mens du åpner dem, slik at du unngår søl ved ett uhell.

Ting du må huske på når du er ute og flyr ; 

1. Brei deg ikke utover : I et lite fly er det er det lite plass og mange mennesker. Her må man gi og ta. Du har fått tildelt ett sete og ett armlen, du må nøye deg med det. Ta ikke over armlenet til naboen!

2. Si ifra om noe plager deg : Om mannen ved siden av deg snorker eller barnet bak deg er litt for høylytt er det viktig å si ifra. Å sitte flere timer og irritere seg over slike bagateller er bare unødvendig. Det kan også være andre som deler samme frustrasjon som deg. Men husk å være høflig når du sier ifra til vedkommende som irriterer deg, det er dumt å skape problemer med noen du må dele fly med i flere timer.

 

Skrevet av Christine og Maja

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service