Krekar ut på landet, istedenfor ut av landet

Mulla Krekar er tilbake i norsk offentlighet. Han har sittet i fengsel uten stor kontakt til offentligheten siden 27. mars 2012. Har han klart å gruble ut nye planer om terror- og drapstrusler under oppholdet hans i cella? 

Mulla Krekar er nylig slippet ut av fengselet i Kongsvinger. Der har han sonet sin straff for terror- og drapstrusler. Han kom også med trusler mot for eksempel Erna Solberg under et møte med en journalist. Mulla navngir også andre personer som han også sender trusler mot. Disse personene er ofte politikere. Denne soningen var istedenfor å bli sendt ut av landet. Statssekretær i Norge Pål Loeseth avviste forslaget fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) om ny rettssak og soning i Irak.

Fakta:

  • Født: 7. juli 1956
  • Nasjonalitet: Kurdisk/irakisk
  • Statsborger i Norge
  • Uttrykt tilknytting til Osama bin Laden
  • Kom til Norge i 1991
  • Kom på FN’s terrorliste i 2006

26. mars 2012 ble Mulla Krekar selv dømt til 5 års fengsel etter draps- og terrortrusler. Neste dag blir han pågrepet og satt i fengsel av Politiets sikkerhetstjeneste. Nå, 25. januar, er Krekar løslatt og blir sendt et sted mange tvilte på at han ville bli sendt. Ut på landet i Trøndelag. Nærmere bestemt skal han bo på et asylmottak i Kyrksæterøra.

Etter at Krekar ble sluppet ut og la igjen en hilsen hvor han sammenligner fengslene i Nord-Korea og fengslet han satt i. Han sier også at ved frikjennelsen av han holder ikke FrP løftene sine, og Siv Jensen sier at uttalelsene til Krekar kan gå utover partiets fremtid. Derfor mener Siv at han bør sendes ut av landet.

Broren til Mulla Krekar hentet Krekar ved fengslet. Han har tydeligvis fått med seg det Siv sa rett etter hun fikk vite at høyresiden vant stortingsvalget. Han sa: Morna Siv, morna Siv, morna Siv! Noe som sier oss at han ikke er spesielt begeistret for Siv Jensen.

Politimesteren i nærområde mener Krekar ikke kommer til å være noe problem eller trussel for innbyggerne. Politiet kommer ikke til å øke bemanningene. De mener det er god nok sikkerhet som det er og har vært. På kvelder og helger er det bare en patrulje over 6 kommuner samtidig som de har en utrykningstid på en og en halv time. For å holde styr på Krekar er han nødt til å melde seg til politisentralen tre ganger i uken.

181210-650

Krekar har en familie som består av fire barn og en kone. Krekars nye leilighet på asylmottaket er besøksklar også for familien hans. Alle medlemmene i familien, bortsett fra Krekar, har innvilget statsborgerskap fra 2012. Han har nylig fått innvilget statsborgerskap.

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service