Les alltid det med liten skrift!

http://www.tv2.no/nyheter/9101386/

I april skulle amerikanske Elise Nguyen (34) en rask tur innom solariet etter en yogatime. Solingen endte med store forbrenninger på kroppen, skriver The Independent.

Like før yogatimen smurte hun underarmene og halsen inn med en eterisk olje, en olje som skal gjøre huden bedre. Elise Nguyen mener at denne oljen er årsaken til at hun fikk store brannskader på kroppen. Nå advarer Wisconsin-kvinnen andre mot å bruke eteriske oljer før de tar solarium eller oppholder seg i sola.

– Dagen etter merket jeg at huden var irritert på de stedene jeg hadde smurt meg inn med olje. Jeg trodde først at det var overfølsomhet for et nytt skyllemiddel. De neste dagene fikk jeg store byller på grunn at kjemisk brannsår, skriver hun.

Hun forteller at hun i etterkant leste på baksiden av flasken at det ble advart mot å utsette kroppen for sollys i opp til 12 timer etter innsmøring. Den eteriske oljen er fra selskapet DoTerra.

– Jeg skylder ikke på firmaet bak oljen. Det var min egen dumme feil. Husk å lese hva som står bak på flasken før du tar det på deg. Jeg vil ikke at det skal skje andre. Det har vært et helvete, skriver hun.

En talsperson for DoTerra sier til The Independent at de har forsøkt å komme i kontakt med Nguyen for å høre mer om hennes opplevelse.De advarer mot å bruke ufortynnede oljer, og bekrefter at man må holde seg unna sola i opp til 12 timer etter påføring.

– Vi anbefaler at alle bruker riktig utvannet applikasjonsteknikk, og, som Nguyen understrekte, anbefaler vi DoTerra-brukerne å unngå kontakt med sol eller bruke solarium i opp til 12 timer etter å ha brukt våre kaldpressede oljer, inkludert sitrusoljer, sier talspersonen.

Det er alltid viktig å lese det med liten skrift på medisiner  og lignende. Det er bedre å bruke litt ekstra tid enn å få store konsekvenser i senere tid.

Kilde: Tv2.no

Powered by WordPress and ShopThemes