Les Miserables

Les Miserables er en britisk musikalfilm av regissøren Tom Hooper. Det er en film med mye musikk, og den stammer fra den franske revolusjon.

Personene innbefatter en løslatt straffange ved navn Jean Valjean som feiler i å finne arbeid som ærlig mann, bryter sin prøveløslatelse og skjuler sin identitet. Politiinspektør Javert som blir besatt av å finne Valjean. Fantine, en enslig mor som blir tvunget til å bli prostituert for å skaffe mat til sin datter Cosette. Cosette, som etter sin mors død blir Jean Valjeans adopterte datter (og som etterhvert blir forelsket i den revolusjonære studenten Marius Pontmercy. Ekteparet Thénardier, de samvittighetsløse krovertene som opprinnelig fostret Cosette, og som trives med å jukse, lure og stjele. Éponine, deres unge datter som er håpløst forelsket i Marius. Gavroche, en ung tiggergutt. Studentlederen Enjolras som planlegger å frigjøre de undertrykte klassene i Frankrike. I tillegg til hovedfigurene er det et ensemble av prostituerte, studenter, revolusjonære, fabrikkarbeidere og andre.

Les-Mis-poster

Jean Valjean og Cosette flykter fra Javert siden han brøt sin prøvetid. De flykter etterhvert til Frankrike hvor de kommer opp i Den franske revolusjon. Der møter Cosette en som heter Marius og forelsker seg. Marius er student og kjemper i den franske revolusjon. Jean ser at Marius blir skutt og henter han. På veien møter de Javert. De prøver og komme seg unna, men Javert tar han, men til slutt gir Javert opp og tar selvmord.

Jeg gir denne filmen en 10/10 fordi den er veldig bra.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service