Nye bøker trengs. Kopier og ark dreper!

FOTO: Valentin Ottone

FOTO: Valentin Ottone

Nye bøker trengs på skolen! Man kan få veldig mye feilinformasjon fra gamle bøker. Og man bruker mye mer penger på ark og kopier enn på nye bøker som varer i flere år.

Leserinnlegg skrevet av: Andzelika Wos

 

 

Det er også mange elever som blir forvirret i alle kopiene, og mange glemmer kopier og får derfor anmerkninger (det er også større risiko på å få papirkutt).

Jeg er også en elev, og jeg vet også hvor irriterende det er med alt det styret med kopier og ark. Derfor mener jeg det jeg mener, og det er mange lærere som sier at man bruker veldig mye penger på det. Og lærere sier at vi ikke skal miste det, men det er litt tungt å ikke miste det. Læreren sier også at dem blir like forvirret av alt det der som oss.

 

Hvis du tenker deg at det er 80 elever på et trinn, og bøker til dem koster ca. 40000 kr. hvis vi tar utgangspunktet at 1 bok koster 500 kr. Også sier vi at man bruker ca. 2 bunker med ark per. elev hvert år, og det er fortsatt 80 elever på trinnet. Så blir det ca. 16000 kr. til hele trinnet. Og vi må huske at sånne kopier bare er for engangsbruk, mens bøker kan vare til og med i 10 år! Hvis du tenker deg at man skal betale 16000 kr. per. år så blir det litt mye.

 

Men nå går vi bort fra de alle tallene, fordi det begynner å bli litt slitsomt.

Det jeg mente med det var rett og slett at man bruker mye mer penger på kopier hvert år enn på bøker som varer i flere år. Og hvis man skal lage så mye kopier, så ødelegger man naturen enda mer enn på nye bøker.

Og hvis jeg skal oppsummere alt i ett så vil jeg si at man må ha nye bøker på skoler, og at det blir billigere, og skader naturen mindre. Man blir også mindre irritert hvis man ikke har ark og kopier, men nye fine bøker.

 

Andzelika Wos 13, sint elev på Eidsberg Ungdomsskole.

 

Har du en mening om denne saken? Del den i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service