Levende nøkkelringer i Kinas gater

I Kinas gater har det i mange år blitt solgt nøkkelringer med levende dyr som fisk, firfisler og skilpadder inni. Denne form for dyremishandling pågår fortsatt.

I 2011 lagde CNN en artikkel som satte et lys på den grove dyremishandlingen. Men selv i dag etter mange underskriftskampanjer er nøkkelringene fortsatt på markedet.
Nøkkelringene er små plastikkposer med farget væske og et levende dyr, som så vidt har mulighet til å bevege seg. Damen som først starta å selge nøkkelringene ved togstasjonen i Beijing sa til CNN at nøkkelringen inneholdt krystallisert oksygen og næringsstoffer som ville holde dyret i live, i noen dager. Hun sa også at dyrene måtte slippes ut av nøkkelringen når det ble mangel på oksygen eller så ville de dø. Ifølge et skilt ved en annen selger i Kina, sto det at dyret på innsiden ikke trengte å bli matet på 3 måneder.

Professor Sam Walton, tidligere lærer for University Malaysia Terengganu, sa følgende:
“Vanndyr er veldig sensitive til temperaturendringer, så å være i en pose er som å være i et drivhus. Temperatursjokk og fysisk sjokk fra å bli rista rundt vil sannsynligvis drepe dyrene før noe annet.”

Mange dyrerettighetsgrupper har satt lys på mangelen av dyrerettighetslover i Kina. “Hvis en nasjonal dyrebeskyttelseslov ble vedtatt i Kina, kunne slike grusomheter forebygges, og de som fortsetter å forårsake skade og lidelse for dyrene i deres omsorg, kunne bli straffet.” sa Davis Neale, dyrevelferdsdirektør for dyr i Asia.
Neale informerte også om at “Personer bør også være oppmerksomme på potensielle menneskers helsefare forbundet med å være i nær kontakt med dyr som skilpadder. Skilpadder har ofte salmonellabakterier som kan forårsake alvorlig sykdom.”
“Mangel på mat og redusert oksygenkonsentrasjon i både vannet og den lille mengden luft i disse plastposene vil føre til at dyrene dør i en relativt kort periode etter at posene er forseglet.” Er også et punkt Neale har uttalt seg om.

Signer underskriftskampanjen nå for å sende en melding til Cui Tiankai, kinesisk ambassadør for USA. Få han til å hjelpe til med å stoppe dyremishandling på denne måten. La den kinesiske stat vite at denne type behandling av levende, stumme dyr ikke er greit med resten av verden.
https://www.change.org/p/ban-the-sale-of-cruel-live-animal-keychains?utm_content=petition&utm_medium=email&utm_source=61149&utm_campaign=campaigns_digest&sfmc_tk=xEOgh9XiLrhRnHOWVwFWE%2fVGhMIZ4N2t%2b6v%2b2F2zMEEjld80vvg89sQdG81uVT7H

Kilder:
http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/04/14/china.animal.keyring/
https://www.thedodo.com/live-animal-keychains-china-1225684627.html
http://www.thestar.com.my/news/nation/2017/03/03/live-animal-keychains/

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service