Mannen bak Trump

Mike Pence, Donald Trumps høyre hånd. Mannen som, dersom han hadde kommet til makten, hadde vært enda farligere enn Trump selv.

Mike Pence ble født og oppvokst som demokrat, men som ung snudde han totalt og ble en republikaner. Han arbeidet som radiovert før han ble medlem av kongressen, og før han ble visepresident var han guvernør i Indiana. Han har jobbet hardt hele livet, og han har alltid kjempet for å komme seg høyt opp i politikken.

Dersom man ser på det Pence har oppnådd innen politikken er det ikke rart at Trump valgte ham som visepresident, i og med at han har dype røtter i den republikanske kongress. Pence er absolutt en svært dyktig politiker, men sakene han brenner for er saker som kan være svært skadelige for en stor del av det amerikanske samfunn. Pence er ett godt valg fordi han er en langtids konservativ, men han kan også være ett farlig valg for nettopp samme grunn.

Det som har gitt Pence mest oppmerksomhet er naturligvis de svært konservative meningene hans. Når republikanerne tok over det hvite hus i 2011 var det Pence som førte videre legaliseringen som fjernet den statlige pengestøtten til Planned Parenthood. Senere samme år deltok han i å legalisere en lov som krever at leger skal utføre en ultralyd og gi en detaljert beskrivelse av embryoet på kvinner som ønsker å ta abort.

Pence har ikke bare svært sterke og konservative meninger rundt kvinners kropp og helse, men også rundt LHBT-samfunnet. Pence har tidligere sagt at han mener at homofile par er ett tegn på samfunnets kollaps og at å tillate homofile i militæret ville være å tillate militæret å bli en del av samfunnets eksperiment. Under et møte i kongressen uttrykte Pence også at han synes det var viktigere å gi statlig pengestøtte til hetero-terapi, enn HIV og AIDS forskning.

I valgkampanjen sin var Trump tydelig på at han skulle forsvare kvinner og LHBT-samfunnets rettigheter, men allerede etter noen måneder i det Hvite Hus har han gått tilbake på sitt ord. Trump har allerede fjernet loven som beskytter transseksuelle barn når de skal på toalettet på skolen, og mange er bekymret for at dette bare er en start for hva Trump og Pence vil gjøre i løpet av de neste fire årene.

 

 

https://mic.com/articles/159373/8-of-mike-pence-s-most-controversial-stances-regarding-gay-rights-abortion-and-smoking#.JJW4Y4skT

http://time.com/4406337/mike-pence-gay-rights-lgbt-religious-freedom/

http://www.telegraph.co.uk/news/0/who-is-mike-pence-donald-trumps-running-mate/

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service