Maraton-bombe i Boston

Mandag 15.4 2013 eksploderte 2 bomber foran målområdet til Boston Marathon. Man tror at 3 er døde & 141 er skadet.

Boston Marathon er et årlig maraton som arrangeres av flere byer i Greater Boston i det østlige Massachussets den tredje mandagen i april. Rundt 500.000 kommer for å se på det hvert år, og i gjennomsnitt er 20.000 personer med i løpet.

Det var 2 bomber som gikk av med 15 sek, mellomrom. De gikk av omtrent et kvartal fra hverandre.

“Politiet i Boston skrev på Twitter mandag kveld at 23 personer var skadet, men dette er ifølge nyhetsbyrået AP nå oppjustert til 141 personer. 17 er kritisk skadet.” Vg.no.

Av de tre som er registrert omkommet, skal være en åtte år gammel gutt.

– Det var to bomber som eksploderte i nærheten av mållinjen i dagens Boston Marathon. Vi jobber sammen med politiet for å forstå nøyaktig hva som har skjedd, skriver Boston Marathon på sin Facebook-side.VG.no

Maraton løpere, arrangører & tilskuere løp i tårer & panikk bort fra åstedet, etter den første bomben. Redde for at enda en skulle sprenge. Brannbiler & mannskap var løp rundt for å prøve å hjelpe folk som lå nede, som var dekket med glass & plankebiter.

Øyenvitner kan fortelle om grusomme scener over hele målområdet.

– Disse løperne hadde akkurat fullført, og nå har de ikke lenger bein. Det er så mange av dem. Så mange mennesker uten bein, sa politimannen Roupen Bastajian til avisa New York Times.

– Det er folk som er virkelig, virkelig blodige. De dro dem inn i førstehjelpsteltet, sier maratonløper Laura McLean fra Toronto til AP.

Ifølge NBC Boston ber politiet folk om å holde seg unna søppelkasser etter eksplosjonene. De har evakuert Copley Square i byen. Ifølge Reuters høyner politiet sikkerheten også i New York og har plassert anti-terrorkjøretøy rundt omkring på Manhattan.

Nyhet av Mathias.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service