Mesternes Mester 2018

Enda en sesong av Mesternes Mester spilles inn i juni. Dette er programments niende sesong, og denne gangen spilles det inn i Portugal.

I denne sesongen av Mesternes Mester, kjempes det mellom fem kvinner og fem menn, som alle har et mål om å vinne.

Her er sesongens deltakere:

  • Kurt Asle Arvesen (42), sykling

Fra Eresfjord, bosatt i Lommedalen.

Har deltatt i alle Grand Tours, og har vunnet en etappe i Tour de France, i tillegg til to etappeseiere i Giro D`Italia. Arvesen har også gull fra U23-VM og har tilbragt flere år som sykkelproff i Italia og Luxembourg.

  • Isabel Blanco (38), håndball

Fra Bergen, bosatt i Svelvik.

I løpet av sine 86 kamper på landslaget, har Blanco scoret 165 mål, og bidratt med å sikre to EM-gull. I tillegg til å ha blitt dansk seriemester og cupmester, har hun også blitt kåret til årets lagspiller og beste streksiller i den danske ligaen. I sin tid i Larvik, har hun vunnet både NM, serien og sluttspillet, i tillegg til to sølv i Champions League.

  • Rolf Falk-Larssen (57), skøyter

Fra Trondheim.

Falk-Larssen har vunet flere medaljer, blant annet ett VM-gull, to EM-sølv og åtte NM-gull. I tillegg til dette, har har han to kongepokaler, og har satt verdensrekord hele to ganger.

  • Solveig Gulbrandsen (36), fotball

Fra Kolbotn.

I løpet av sine 185 landskamper, har Gulbrandsen scoret 54 mål. På landslaget har hun bidratt med å vinne ett EM-sølv og ett OL-gull. 

  • Gro Hammerseng-Edin (37), håndball

Fra Gjøvik, bosatt i Larvik.

I løpet av sine 167 landskamper, har Hammerseng-Edin scoret 631 mål. Som landslagets kaptein, har hun bidratt med ett OL-gull, to EM-gull og to VM-sølv. I tillegg til å bli kåret til årets lagspiller og årets forbile på idrettsgallaen, har larvik-spilleren også vunnet Champions League.

  • Lena Boysen Hillestad (48), hundekjøring

Fra Nittedal, bosatt i Hamar.

Tilhører verdenseliten, innen både nordisk stil, slede, sprint og barmark. Hillestad har vunnet totalt 25 VM-gull, 15 EM-gull og 28 NM-gull, i tillegg til fire kongepokaler.

  • Steffen Iversen (40), fotball

Fra Trondheim, bosatt i Karmsund.

I løpet av 79 landskamper, har Iversen scoret 21 mål, og med 7 mål under EM-kvalifiseringen i 2008, ble han kåret til toppscorer. Iversen er flere ganger seriemester, og vant den engelske ligacupen i 1999, da han spilte for Tottenham.

  • Espen Jansen (49), turn

Fra Lillestrøm, bosatt i Jessheim.

Jansen har til sammen hele 10 kongepokaler. Han har vunnet 96 NM-gull, og har deltatt i 17 VM og 14 EM.

  • Bjørg Eva Jensen (57), skøyter og sykling

Fra Larvik, bosatt i Stavern.

Som 14 åring, tok Jensen sitt første NM-gull på skøyter, og tok OL-gull allerede da hun var 20 år. Hun er til dags dato den eneste norske kvinnen som har olympisk gull på skøyter.  I tillegg har hun flere medaljer, fra både NM, EM og VM. Jansen har åtte NM-titler på sykkel, fordelt på lagtempo, gateritt, tempo og bane.

  • Andreas Ygre Wiig (36), snøbrett

Fra Asker, bosatt i Oslo.

Wiig har vunnet flere medaljer, blant annet tre gull i X-games. Han ble proff allerede som 19 åring, og har blitt kåret til tiårets snowboarder av Norges Snowboardforbund.

Programleder, Dag Erik Pedersen skal også denne gangen følge idrettsutøvere gjennom de tøffe ukene. Denne gangen vil han se en jente få tittelen som Mesternes Mester.

Skrevet av: Oda Pettersen og Emilie Lystad.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service