MGP 2018

Foto: NRK

Den 10.mars er det klart for årets Melodi Grand Prix finale 2018. I år har det vært i underkant av 1200 som har meldt seg på, det slår 2017 med hele 200. I år har de hatt et luksusproblem med å velge ut hvilke ti som skal få være med til finalen.

Ut ifra de påmeldte har det blitt valgt 10 finalister:

Alejandro Fuentes – “Tango Otra”

Aleksander Wallman – “Talk to the hand”

Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song”

Charla K – “Stop the Music”

Ida Maria – “Scandilove”

Nicoline – “Light Me Up”

Rebecca – “Who We Are”

Stella og Alexandra – “You Got Me”

Tom Hugo – “I Like I Like I Like”

Vidar Villa – “Moren din”

Disse artistene er i år valgt ut av Stig Karlsen, ettersom at Jan Fredrik Karlsen ga seg etter fjorårets sesong med mgp. Stig er fra før prosjektleder for MGP, og tok i år også ansvaret for utvelgelsen av finalistene.

– Han har vært den beste personen å samarbeide med. Han kan MGP ned til fingerspissene, og er den beste arvtaker i denne sammenhengen. Også har han verdens beste etternavn, sa Jan Fredrik i et intervju til NRK.

Vi har vært å snakke med noen 10. klassinger om hvilken sang de likte best. Og da var det tre sanger som ble favoritter.

Karoline Ørka(f.v.) og Christiane Haugen

Disse to jentene likte veldig godt sangen til Charla K – “Stop the Music”

 

Rikke Midtfjeld (f.v) og Frida Johansson

Sangen disse jentene likte best var Alejandro Fuentes sin sang “Tengo Otra”. Det var også en guttegjeng som var enige om at de synes sangen “Morra di” av Vidar Villa var en klar ener.

Fredrik Fosser er veldig interessert i mgp, så vi fikk veldig god respons når vi snakket med han. Fredrik var veldig glad i sangen til Aleksander Wallman (“Talk to the hand”), men sangen han likte best er “Stop the music” av Carla K.

– Jeg er veldig fornøyd med sangene i år, selvom jeg tror de ligger på ett litt lavere nivå enn de som har vært tidligere år. Derfor tror jeg at vi kommer til å slite med å kvalifisere oss, så lenge vi også er i semifinale 2 som er med de beste landene. Jeg håper at vi klarer å kvalifisere oss til finalen, men jeg tror at det kan  bli en lang vei, sa Fredrik til oss når vi snakket med han

Han også veldig fornøyd med Stig Karlsen som har i år funnet alle artistene og valgt ut de, og han gleder seg veldig til å se hva som skjer i spektrum og om Norge klarer å kvalifisere seg til finalen.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service