Min idrett

Signe Fugleskjelle er en 13 år gammel jente. Hun går i 8C på Eidsberg Ungdomsskole og kommer fra Hærland. 19-22. mars deltok hun i Volleyball-NM for U15 i Trondheim.

Volleyball er en lag sport hvor det er 6 spillere ute på banen. Nettet er 2.43m høyt for menn og 2.24m høyt for kvinner.  I tillegg kan man også ha innbyttere, man kan ha fire spiller bytter i løpet av et sett. Spillerne på banen har lov til å bruke hele kroppen for å slå ballen. Det er maks lov med tre slag innad i laget før ballen skal over nettet. Samme spiller kan ikke slå ballen to ganger rett etter hverandre, unntak: med mindre første treff er blokkering. I volleyball finnes det: fingerslag, baggerslag, smash, serve, overarms serve og underarms serve. I 2007 var volleyball den 9 største idretten i Norge.

Signe trener volleyball i Askim på jenter U17 ( under 17 år), men skal spille for U15 i NM. Signe har trent omtrent 10,5 timer de tre siste ukene på grunn av NM, ellers trener hun rundt 8-9 timer i uka. Hun trener tre dager i uken, det blir omtrent en 2-3 timer lange treninger. På U17 spiller Signe diagonal, kant, midt og libro. På U17 spiller de med en leggersystem. På U15 spiller de med to leggersystem og Signe spiller kant.

En legger system: innebærer at det er en spiller som alltid er opplegger.

To legger system: innebærer at det er to oppleggere på laget.

Før Signe dro til Trondheim spurte vi henne om hvordan forventninger hun hadde.

– Jeg tror egentlig ikke at det kommer til å gå så veldig bra, men jeg gleder meg veldig. Hun tror ikke at de kan nå så veldig langt men vi får håpe på det meste, sier hun med et smil.

– Signe har aldri deltatt i NM før. Laget til Signe ble tatt ut til å delta i NM for 2 år siden, men Signe kunne ikke delta fordi hun var for ung da.

Det var totalt 24 lag som deltok, Signe sitt lag (U15) kom på 11.plass. U15 laget til Askim ble puljevinnere, og de kom til åttendedels finalen, der røk de ut. De spilte videre om niende til tolvte plassen siden de tapte åttendedels finalen.

– Signe syns det var fint i Trondheim, og hun syntes det var spennende å delta i NM.

-Laget som vant var jentelaget til Sandnes, og guttelaget som vant var Dristug. Guttelaget til Dristug spilte med  to jenter på laget. Dristug er volleyball laget til Åmli i Aust-Agder.

Signe synes det har vært en fin opplevelse. Hun håper at hun kan delta i NM igjen, men da håper hun å delta med sitt eget lag (U17)

 

 

 

 

Skrevet av Oda og Lisa

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service