Mistet sine kjære

Gassangrepet som rammet Syria, tirsdag 4. april, har tatt livet av svært mange. Det sies å være det dødeligste angrepet på fire år.

I følge eksilgruppen, SOHR, har minst 86 mennesker mistet livet som følge av angrepet. Blant dem, 30 barn. I tillegg er mange skadd. Tre døde mennesker har blitt obdusert. Resultatene av obduksjonene fastslår at det er brukt kjemiske våpen i angrepene. Leger uten grenser mener at ofrene trolig har blitt utsatt for nervegass.

Abdel-Hameed Alyousef (29 år) er bosatt i byen, Khan Sheikhoun, hvor luftangrepene fant sted. Han mistet flere av sine nærmeste, blant annet sine to tvillingdøtre.

Alyousef forteller at han tok døtrene i armene sine og gikk ut av huset, sammen med sin kone. Først etter ti minutter, kom lukten. Da ungene og kona følte seg syke, dro de for å få legehjelp. Alyousef dro for å finne resten av familien. Kroppene til sine livløse brødre, nevøer, nieser, naboer og venner, var synet som møtte han.Senere fikk han beskjed om at kona og de to små tvillingene hans også var døde.

FN undersøker den grusomme hendelsen. Noen land mener Assad-regimet står bak angrepet, men ingenting er fastslått.

Skrevet av: Oda Pettersen

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service