Moderne Arkitektur i Norge

Når man skal beskrive norsk arkitektur tenker nok de fleste på gamle trebygninger med hundrevis av utskjæringer, murbygninger fra 60- tallet og vanlige kvadratiske A4 boliger. Og det er en del av den norske arkitekturen, men nå utvikler vi oss og begynner å bygge nye bygninger som er mer bærekraftige og med et unikt design som skiller seg ut, jeg satt opp en liste med de mest kreative byggene.

Statoils Regionskontor, Fornebu

Dette er en av mine favoritter på denne listen. Denne bygningen skiller seg ut i omgivelsene og har et veldig unikt design som jeg ikke tror noen andre bygninger i verden har. Det ser på en måte ut som det er fem rektangulære prismer langt oppå hverandre som jeg tror er litt av tanken bak. Den fungerte også som regjeringsbygget i den norske serien “Okkupert”.

Image result for statoil regional and international offices

Kilde: thesuperslice.com

The Carve, Oslo Barcode

Igjen en av mine favorittbygninger. Den er en del av Oslo Barcode prosjektet og etter min mening er denne en av de kuleste bygningene der. Jeg mener at den har et kult design og et rent design. Den er på mange måter ikke “rotete” slik som moderne arkitektur noen ganger har en tendens til å virke.

Image result for the carve

Kilde: byplanoslo.no

Portalbygget, Fornebu

Denne bygningen er igjen tegnet av A- Labs og er en portal for Fornebu’s gamle terminalbygg. Den nye delen, tegnet av A- Labs, består av fire kontortårn og en fargesterk HUB med møterom og sosiale områder. Bygningen fungerte også  som PSTs kontor i den norske serien “Okkupert”.

Image result for portalbygget

Kilde: contiga.no

Den nasjonale opera og ballett, Bjørvika, Oslo

Den mest kjente bygningen på denne listen. Bygningen er tegnet av det norske arkitektselskapet, Snøhetta. Operahuset var det som virkelig satt Norge på kartet. Hvis du spør noen i utlandet om hva de vet om Norge, er jeg sikker på at mange vil si Operahuset i Oslo.

Image result for oslo opera house

Kilde: no.dono.wikia.com

Det nye Munchmuseet, Bjørvika, Oslo

Det nye Munchmuseet er tegnet av det spanske selskapet Estudio Herreros. Det skal ha tretten etasjer, og huse alle Munch maleriene i tillegg til Stenersens, Amaldus Nielsens og Ravensberg’s samlinger.

Image result for munch museet bjørvika

Kilde: kulturbyggene.no

Forslag til det nye regjeringskvartalet

Dette er bare et forslag, og er ikke faktisk bygd ennå, men bygningen er unik alt annet som er i området og  vil totalt forandre Oslos utsikt. Tegnet av Snøhetta i samarbeid med Sintef, Byggforsk, Arup.

Image result for snøhetta oslo new government quarter proposal

Kilde: archdaily.com

Kildene er hentet fra A-Labs sine nettsider ( http://a-lab.no/#2 ), Snøhetta sine nettsider ( http://snohetta.com/ ) og Estudio Herreros sine nettsider ( http://estudioherreros.com/en/ ).

Powered by WordPress and ShopThemes