NEI! VI ER IKKE “MOBILAVHENGIE”


Leserinnlegg om mobilbruk skrevet av Emil Langsrud Westlie 10C

I forrige uke skrev Ingvild Elise Østby et leserinnlegg om at ungdommer bruker for mye tid foran mobilen. Elever satt i gangene på skolen og oppdaterte Facebook og spilte Candy Crush. I Aftenposten sin spalte SI; D. Dette er feil! Som en motstander av at ungdom skal få dette mobilbruk-stempelet kan jeg ikke la dette stå usagt.

Mange tror kanskje alle ungdommer sitter i friminuttene og surfer på nettet og ikke er sosiale, men det gjør vi ikke. Ungdommen i dag er aktive og står på med skole og andre aktiviteter. Vi er sosiale, sitter sammen i matpausen snakker, og hygger oss. Forteller hva vi har gjort siden gårsdagen og hva vi skal gjøre etter skolen.

De fleste ungdommene i dag har en mobiltelefon som de bærer med seg overalt som alle andre aldersgrupper. Hvorfor er det akkurat vi som skal få all kritikken. Det at ungdommene er late og ikke gjør noe fornuftig er ingen nyhet. På 70 og 80-tallet var det blader og magasiner som dominerte ungdommens liv, ingen ting er vel galt med å lese et blad? Hva er da så farlig med å sjekke Instagram?

En smarttelefon i skolen er et prakteksemplar av et læringsverktøy. I samfunnsfag kan man enkelt søke på temaet som skulle være. Mobilen er døren til kunnskap, det er den moderne boka. I den siste tiden har læringsverktøyet Kahoot blitt mer og mer brukt. Dette er en app som kobler seg på en quiz som læreren har på en stor skjerm i klasserommet. Dette er en morsom ting å lære seg ting på.

Mobilen kan være nyttig! Ungdommen er ikke usosiale, de er sosiale. Mobilen er ikke en trussel mot den virkelige verdenen, det er den nye verdenen, en ny måte å tenke på.

Skrevet av Emil Langsrud Westlie 10c (15)

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service