Nicholas imponerte i arbeisuka

FOTO: Kacper Srodecki

FOTO: Kacper Srodecki

Nicholas Bjørnstad (15) går i 10B på Eidsberg ungdomsskole. I uke 38 hadde han arbeidsuke hos Heller Bil i Trømborg.

Da vi dro til Heller Bil møtte vi han mens han drev å mekka på en bilcross-bil. Han så veldig fornøyd og stolt ut da vi spurte om vi kunne stille han noen spørsmål.

– Jeg liker å ha arbeidsuke her. Det er artigere enn å gå på skolen, synes jeg. Da har jeg noe å drive med som jeg liker å gjøre, sier Nicholas.

Nicholas forteller at han valgte å jobbe på Heller Bil fordi han liker å jobbe med biler og han liker arbeidsmiljøet der. Han sier at han trives på jobben, noe man lett kan se på han.

– Jeg er veldig fornøyd med arbeidsoppgavene jeg har fått. Nå bygger jeg på en bilcross-bil, som forhåpentligvis blir ferdig snart. Samtidig er dette en veldig god arbeidsplass, med et godt miljø og hyggelige mennesker. Jeg stortrives her, forteller han fornøyd.

Arbeidstidene er fra 08.00 til 16.00, og det synes han er helt passe.

 

FOTO: Benjamin Nilsen

FOTO: Benjamin Nilsen

Arbeidsuke bedre enn vanlig skole

– Det jeg liker best med å jobbe her er at det er mye bedre enn vanlig skoledag, og det er morsommere enn å gå på skole for det er mye mer praktisk arbeid. Jeg har ikke fått bruk for noe av det jeg har lært på skolen. Fordelen med å ha arbeidsuke, er jo at det er gøyalt og annerledes, og samtidig får du prøve nye ting, sier Nicholas. 

Han viser oss bilcross-bilen han mekker på samtidig som han driver og skjærer i en del som han skal sette på bilen.

 

Anbefaler Heller Bil

Nicholas liker å jobbe med bil, og har derfor planer om å jobbe med noe lignende når han blir eldre. Han forteller videre at han absolutt vil anbefale denne arbeidsplassen til de som skal ha arbeidsuke de neste årene.

– Hvis du er bilinteressert, er dette en god arbeidsplass. Det er ikke så mye trafikk her og ikke alt for stort, forklarer han.

 

Arbeidsgiver er imponert

Vi tok også en prat med arbeidsgiver, Torfinn Heller. Han forteller at han er veldig fornøyd med innsatsen til Nicholas. – Nicholas er kjempeflink, og han er en av de flinkeste elevene vi har hatt her, sier Torfinn.

Fv. Torfinn Heller og Nicholas FOTO: Benjamin Nilsen

Fv. Torfinn Heller og Nicholas Bjørnstad
FOTO: Benjamin Nilsen

Videre forteller han at han synes det er bra at han får ha elever som jobber hos seg. Han får god hjelp med forskjellige oppgaver og han synes de får til mye fint. Torfinn har hatt elever på arbeidsuke hos seg i flere år, og han er like fornøyd hver gang.

– Nicholas har fått helt spesielle oppgaver, som ikke så mange andre elever har fått tidligere. Nicholas er veldig dyktig. Elevene pleier først å rydde, så etter hvert får de skru på ting, fortsetter Torfinn.

Torfinn Heller forteller at han gjerne vil ta inn elever de neste årene også.

 

Laget av: Kacper Srodecki, Benjamin Nilsen, Ingrid Dahl og Maiken Buer Johannessen

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service