November = Movember


Det er november og tiden er inne for å gro bart.

Ideen om å starte Movember kom opp på en pub i Adelaide i Australia i 1999, da en mann sa: “Hva med å gro bart for en god sak?” Ideen ble ikke gjennomført med det første. I Melbourne i 2003 var det to menn som husket Movember og tenkte at de kunne få ideen igang igjen.

Grunnen til at noen ville starte Movember var fordi de ønsket å rette fokuset mot prostatakreft hos menn. Movember foregår fra 1.november og ut måneden, da gjelder det å la barten gro. Movemberstuntet har fått en egen side der menn kan registrere sin bart, og donere penger ved å like andres barter. I fjord var det hele 19 000 norske menn som registrerte sin bart. Året før, altså i 2013 var det  kun 3 500 så vi har gjort en stor fremgang.  Vi klarte totalt å samle inn hele 7,5 millioner kroner til forskning på prostatakreft.

Vi har intervjuet Sven-Inge Hensel rådgiver på Eidsberg Ungdomsskole og Halvor Kjeve teamleder ved 9.trinn på Eidsberg Ungdomsskole. Vi spurte dem om de skal ha Movember bart i år. Halvor skal ha Movember bart, fordi han tror menn er for dårlig til å snakke om helsen og det er for kleint. Han sa at halvparten av elevene på Eidsberg Ungdomsskole skal bli menn, så lærerne bør kunne snakke om det. Sven-Inge har begynt å spare til Movember bart, men vet ikke om han klarer å gjennomføre det. Han synes det er bra med Movember bart fordi det støtter en god sak, og retter oppmerksomheten mot prostatakreft.

movember              7          movember 1

Bilder av elever med Movember bart!!

 

Skrevet av Salia og Victoria!

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service