Nytt jordskjelv har rammet Nepal!

Et nytt kraftig jordskjelv har i dag rammet Nepal. Jordskjelvet har en styrke på 7,3. Kun 18 dager etter forrige jordskjelv, har et nytt inntruffet. Røde Kors melder om flere døde. 

Politiet i Nepal melder om tre døde og mer enn 300 skadet. Feltsykehuset til Røde Kors har allerede fått inn mange pasienter. Den første meldingen som kom ut fortalte at styrken var 7,1, men minutter senere kom det en ny melding om at det hadde blitt sterkere. Den målte styrken var nå 7,3. Dagens skjelv varte i 2 minutter.

Skjelvets utgangspunkt ligger like ved Mount Everest. Flere bygninger i hovedstaden, Katmandu skal ha rast sammen, og baseleiren på Mount Everest er fortsatt stengt etter forrige skjelv. Kommunikasjons direktøren i Røde Kors forteller at borgere sitter livredde langs gatene, han forteller også at de har sendt ut flere hjelpepersonell for å grave ut mennesker fra ruinene.

Hjelpeorganisasjonen Care, befinner seg også i Nepal. Kommunikasjonrådgiveren Luck Beck forteller at de satt i et møte i fjerde etasje da jordskjelvet inntraff. Landsbyene ble i et med jorden og veiene ble blokkert. Det vil gjøre det vanskeligere å nå frem til de som trenger hjelp.

Vitner forteller at folk kastet seg ned på bakken med en gang de kjente bakken begynte å skjelve.

Vijay Rajan, som opprinnelig er fra Norge, befant seg i Nepal for øyeblikket. Han forteller at han merket jordskjelvet da han satt i et møte. Han forteller følgende til VG: “Jeg befant meg i femte etasje i et næringslivsbygg i Nepal da vi merket jordskjelvet. Folk fikk panikk og flere kastet seg ned på gulvet og prøvde å finne dekning, inkludert meg selv. Gulvet ristet kraftig, veggene sprakk opp og situasjonen var veldig skummel. Senere kom det et etterjordskjelv som kun varte i få sekunder.  En av vaskedamene ble skadet under skjelvet og blødde voldsomt fra ansiktet. Folk løp skrikende og gråtende ut av lokalet. Nå står vi et stykke unna og prøver å holde så stor avstand fra lokalet som mulig.” 

I de kaotiske minuttene etter jordskjelvet, jobbet lokalt politi på høygir for å hjelpe ofrene – og roe ned menneskemassene. Vær så snill, hold dere i åpne områder, skriver politiet i en melding, før de fortsetter:  Hjelp oss å rydde veiene. Ikke ta unødvendige telefoner, telefonnettet er overbelastet. Bruk SMS.

Rystelsene kunne føles så langt unna som i den indiske hovedstaden New Delhi. I Nepals hovedstad Katmandu sprang folk ut av bygninger i redsel for at de skulle rase sammen. Skjelvet rammet 10 kilometer under bakken, og kommer få uker etter at et skjelv med en styrke på 7,8 tok livet av over 8.000 mennesker.

Kilde: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/jordskjelvkatastrofen-i-nepal/nytt-kjempeskjelv-rystet-nepal-flere-doede-og-skadet/a/23451054/

Skrevet av Kaisa. 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service