Obama advarer Trump

Avtroppende president Obama advarer Trump om at han rykker inn hvis han synes friheten og rettighetene til Amerikanerne blir angrepet.

I sin siste tale før han går av som president snakket Obama om at han ikke ville se på Amerika gå ned. Han vil trekke seg tilbake og tilbringe mer tid med familien sin når han først går av, men han sier også at hvis han ser at verdiene til Amerika bli truet kommer han til å gripe inn.

I den siste talen til Obama sa han:

«There’s a difference between that normal functioning of politics and certain issues where I think our core values may be at stake».

Lengre ut I talen sa han:

“And for me at least, I would put in that category efforts to round up kids who have grown up here and for all practical purposes are American kids, and send them someplace else, when they love this country”

Obama snakker om unger som har blitt smuglet inn I Amerika og har bodd her i minste 5 år.

Senere I talen til Obama snakket han også om Bradley Manning. Bradley ga amerikanske statshemmeligheter til nettsiden «Wikileaks». Wikileaks er en nettside hvor lekkede dokumenter blir publisert av anonyme kilder. Bradley ble dømt til 35 år i fengsel, men Obama har bestemt seg for å slippe han ut i Mai etter 7 år i fengsel. Trump har ikke uttalt seg om dette

Enda en person som lekket hemmelige dokumenter er Edward Snowden. Han lekket dokumentene for å så flykte til Russland. Snowden kan i 2020 få skaffet seg et russisk pass og dermed få et statsborgerskap. Han har uttalt seg og har sagt han han er takknemlig for løslatelsen av Manning.

Bilderesultat for edward snowden

 

Kilder. www.dailymail.co.uk

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service