Opprør i Venzuela

Venezuela er et land i sør-America, og er i økonomisk krise. Det har neste vert protester hver dag i april. Regjeringen prøvde å stupe parlamentet, noe som gjør at innbyggerne får mindre og mindre mulighet til å påvirke samfunnet som de lever i. Dette kan være et tilbakeslag på demokratiet.

“Protestene ble utløst da regjeringen ønsket at landets høyesterett, som er fylt med dommere lojale til regjeringen, skulle ta over makten fra nasjonalforsamlingen i slutten av mars. Vedtaket ble reversert, men siden har tusenvis demonstrert i gatene.”

President Nicolàs Maduro og har ledet landet 2013, og det er ikke første gang en slik protest har skjedd mens han har vært leder. Landet har verdens største oljereserver. De har også stor mat- og medisin mangel. De tidligere konfliktene har tilspisset seg etter fosøket på å stupe parlamentet.

Noen grupper er mer radikale enn andre. Ordet radikal brukes ofte i forbindelse mer ekstremister , og det er ingen hyggelig betegnelse. I dag beskriver ordet noe mer voldelig enn det gjorde tidligere, Da beskrev de det nemlig som å rebel eller samfunnsengasjert.

“En studentleder og en politimann er drept i nye demonstrasjoner i Venezuela torsdag. Dermed er 33 blitt drept den siste måneden. ”

Kilder
http://www.folkebladet.no/utenriks/2017/05/04/Student-og-politimann-drept-i-nye-protester-i-Venezuela-14683318.ece

http://www.dn.no/nyheter/2017/04/15/1118/Utenriks/opproret-i-venezuela-det-er-vanskelig-a-fatte-hvor-dyp-denne-krisen-er

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service