Øyenvitne

Hva skjer når man er vitne til et mord i en liten by som Mysen? Kan man holde tett eller går man til politiet. Den nye serien Øyevitne er blitt filmet her i Mysen og er på høyde med krimserien som gikk på TV2 tidligere, Mammon.

Det hele starter med at to motorcross gutter, Phillip (15) og Henning (16) kjører rundt på sandtaket ved Mysen og blir vitner til at fire MC-Menn blir brutalt drept og likvidert. Skal de si noe eller skal de ikke? De velger å ikke snakke om det men det blir bare vanskeligere når flere mord dukker opp. Disse rekkene med mord fører til at Phillips foster mor, som var tidligere Kripos-etterforsker må tilbake i jobb som politi for å hjelpe til i etterforskningen.

Av hele 600 som auditionerte ble det de to unge debutantene Axel Gehrken Bøyum og Odin Waage som fikk rollene som Phillip og Henning i denne nye serien. Anneke von der Lippe er også med i serien som Phillips foster mor, som må tilbake i aktiv tjeneste. Per Kjerstad, kjent fra Hotel Cæsar og Varg Veum har nå i Øyevitne sin første store hovedrolle i et norsk TV-drama, hvor vi møter ham som en kaldblodig og farlig morder. Også Tobias Santelmann og Yngvild Støen Grotmol er med i serien, som går over seks episoder. I Øyenvitne er de politifolk som arbeider med organisert kriminalitet i avdelingen for Special Operations.

last ned (2)last ned

Serien Øyevitne tar plass i Mysen, men også Oslo, Berlin og København. Den produseres av flere land sammen med Norge, som Sverige, Danmark og Finland. En slik produksjon trenger flere ressurser en Norge har og det er blitt tatt inn flere skuespillere fra Sverige som unge Tehilla Blad som har spilt i “menn som hater kvinner”.

Powered by WordPress and ShopThemes