Rasisme ødelegger liv!

‘’Hvorfor soler hvite folk seg hvis de ikke liker mørkhudede folk?’’ – Ja, det er et godt spørsmål, hvorfor gjør vi egentlig det og hva er egentlig rasisme?

Jo, rasisme er når du behandler noen annerledes på grunn av hudfargen eller kulturen deres. Man sier at de deles inn i forskjellige raser som rangeres etter hvilken verdi man har i verden. I denne artikkelen skal jeg fortelle litt om hvordan rasismen oppstod, hvordan de blir behandlet, hvordan de reagerer, hvordan det er i Norge og om det finnes en løsning  på det.

Rasismen oppstod på 17- 1800 – tallet, men rasisme er ikke bare et begrep mot mørkhudede mennesker det er også et begrep mot trans seksuelle, homofile, lesbiske og blant annet de som har en annen etnisk opprinnelse. Gjennom tidene har alle disse opplevd en eller annen form for rasisme, og mye av den finnes også i dagens samfunn. For eksempel; trans seksuelle, homofile og lesbiske opplever ganske mye motstand i hverdagen. Det går nok ikke en dag uten om at de får slengt et blikk eller en stygg kommentar imot seg. Jeg kan ikke tenke meg hvor mye mot en må ha for å komme seg opp fra senga hver eneste morgen å gå på skolen eller jobb. Det å takle så mye press hver dag må virkelig gjøre noe med deg.

Rasismen i Norge er ikke like stor som i andre land, men det betyr ikke at den fortsatt ikke er der. Rasismen er lite synlig i Norge, men allikevel er det noen barn og voksne som opplever å bli urettferdig behandlet eller diskriminert hver eneste dag. Slike saker kommer som regel ikke fram i nyhetene eller avisene, noe jeg tror er fordi Norge vil framstå som ett «rasismefritt land». Sosiale medier er et stort problem her, der kan alle gå inn å skrive anonyme kommentarer om hvem og hva de vil.

Jeg tror ikke det finnes en nøyaktig løsning på rasisme. Det ligger litt i oss selv hvordan vi har lyst til å behandle andre. Vi må tenke på hvordan vi hadde følt oss hvis vi ble behandlet på denne måten. Uansett hvordan man ser ut og hvordan man er som person, så burde alle være like mye verdt!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service