Razzia mot skiskytterlag

Opp til flere forskjellige medisiner og produkter ble funnet hos det Kasakhstanske skiskytterlaget etter en politi razzia.

Like før VM i skiskyting begynner for fullt, valgte det internasjonale skiskytterforbundet i samarbeid med politiet å gjennomføre flere razziaer mot Kasakhstan sitt skiskytterlag. Dopingetterforskningen foregår fortsatt og nå blir produktene sjekke for å se om de bryter noen av reglene i anti-dopings regleverket. Alle de Kasakhstanske deltakerne har blitt sjekket og man venter på resultatet. Det er et Østerriskt anti-dopingbyrå som har tatt hånd om den store mengden med medikamenter og utstyr.

Å få resultatene kan ta sin tid så dermed kan deltakerne fortsatt delta i helgens løp.

– Vi samarbeider tett med politiet og setter pris på den profesjonaliteten de har vist. Vi har valgt å dopingteste hele det kasakhstanske landslaget og avventer resultatene av disse prøvene, sier generalsekretær i IBU, Nicole Resch til Vg.

– Vi ble fortalt at det var en razzia hos laget til Kasakhstan, hvor de hadde funnet medikamenter, ampuller og sprøyter med diverse medisinsk utstyr. De hadde fått mistanke, fordi de hadde funnet en bil tidligere med akkreditering fra tidligere verdenscup, sier president i Det norske skiskytterforbundet, Erlend Slokvik, til TV 2.

Kilder:

http://www.tv2.no

http://www.vg.no

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service